Aihearkisto: Tapahtumat

Erilaiset tapahtumat; messut, näyttelyt, kokoontumiset jne.

H-DCF Int. Rally, Peurunka 9.-12.7.2015

Mennyt viikonloppu vierähti H-DCF:n 35-vuotisjuhlarallissa Laukaan Peurungalla. Paikalla oli runsain mitoin HD-harrastajia aina ulkomaita myöten. Tapahtuman järjestelyt puitteineen olivat moitteettomat ja nähtävää piisasi upeiden pyörien ja erilaisten bändien muodossa koko viikonlopuksi. Harmittavasti ihan kaikkea ei ehditty näkemään, joten esim. Sleepy Sleepers jäi kokematta, kuten monen kehumat Troubled Three ja Spellkasterskin jne. Noh, verkkokalvolle päätyi sentääs Francine, Thirsty Mamas, yllättävänkin hyvä Muska ja loistavasti covereita veivannut Black Bath. Musiikkipuoli oli kyllä erittäin hyvin onnistunut.

Tilaisuudessa vallinnut yhteishenki oli loistava esim. erään väsyneen harrastajan ”päiväunista” koivun juurella meinannut tulla mitään likipitäen jokaisen ohikulkijan tarkastaessa herran olevan kunnossa 🙂

Lauantai-päivän kruunasi 283 Harrikan paraati Jyväskylän keskustaan Aren aukioille. Itsellekin tuli todella hyvä mieli vilkutellessani useille haltioituneille pikkuihmisille, ja toki vähän isommillekin, reitin varrella. Oma ohiajomme kohdassa 0:26-0:32.

Iso kiitos järjestäjille, matkaseuralle ja uusille tuttavuuksille. Aivan mahtava viikonloppu!!!

Lake Run 2014

Käytiin kesällä nassikoiden kanssa ihastelemassa pärinää ja pauketta Lohjan keskustassa Diablos MC:n juhlistaessa 10-vuotista taivaltaan Lohjanjärven ympäriajon merkeissä. Ohessa puhelimella kuvattu video kyseisestä paraatiajosta.

Ps. Myös HD-versiot löytyvät videon asetuksista.

Sarjassa katteettomia lupauksia

Viime vuoden tammikuussa kirjoittelin VFR1200:n VIP-lanseeraustilaisuudesta Espoon Bikeworldissa. Muistelen myyntitykin luvanneen kutsukirjeessään, että tilaisuuteen ennakkoon ilmoittautuneille, ja paikalle saapuneille, varataan ja ilmoitetaan aika, jolloin voi tuolloin uuden pyörän koeajaa. Noh, paskapuheiksi jäi markkinamiesten höpinät ja mitään kutsua saapua koeajolle tiettyyn aikaan koskaan kuulunut. Ei sillä, että olisin hirveästi kaivannut, mutta tulipahan äkkiseltään mieleen 🙂

Näppituntumaa uudesta VFR:stä

Espoon Bikeworld lähetti minulle muutamia päiviä sitten kutsun saapua uuden VFR:n VIP-lanseeraustilaisuuteen. Vaikka vaihto ei tällä hetkellä kummittelekaan mielessä, niin mahdollisuus tutustua tulokkaaseen ”eturintamassa” oli käytettävä hyödyksi. Ehkäpä hieman yllättäen tänään ympäri Suomea tapahtuneet lanseeraustilaisuudet ovat samalla olleet myös Euroopan ensiesittelyjä.


Uudesta vahverosta on kyllä todettava, että tämä on, hintaa lukuunottamatta, allekirjoittaneen makuun. Vaikkakin katteiden muotoilu asettanee pyörän puhtaanapidon kannalta melkoisia haasteita, sillä muotoilukikkojen myötä likaa kerääviä kolosia on aiempaa enemmän. Näin matkamotoristin, jollaiseksi itseni jossain määrin lasken, näkövinkkelistä kiitosta saavat paitsi kauan kaivattu kardaani niin myös kiinteät FJR-tyyppiset laukkukiinnikkeet, jotka istuvat pyörään todella huomaamattomasti eikä mitään erillisiä ulkonäköä pilaavia häkkyröitä tarvita. Muutenkin pyörä on luonnossa selvästi paremman näköinen kuin aiemmin julkaistuissa kuvissa, tosin näinhän oli myös 1000RR:n kanssa. Tärkeintä on kuitenkin se miltä pyörä tuntuu, eikä näin kylmien tyyppien perusteella mitään valitettavaa olekaan. Tuntuma on varsin kotoinen ajoasentonsa puolesta eikä pyörän lisääntynyttä painoa pistänyt erityisemmin merkille näin paikoillaan heilutellessa. Äänimaailma sen sijaan osoittautui perinteiseksi ja erityisesti Hondalle tyypilliseksi vinkunaksi, joka sinällään oli pienehkö pettymys…ainakin sen maksimissaan 10 sekuntia (!!) kestäneen ääninäytteen perusteella.

Tilaisuudesta itsestään sen verran, että jos on markkinoimassa näinkin kallista (21k€ ja risat) moottoripyörää ”euroopan ensi-illassa”, niin tilaisuuteen voisi panostaa normaalia enemmänkin. Paikalle kutsutut kuitenkin edustivat todennäköisesti ehkäpä sitä potentiaalisinta asiakaskuntaa (hehe, muut kuin minä). Niinpä tarjolle olisi kannattanut laittaa ”kuivan” rusinattoman pullapitkon ja kertakäyttömukeista tarjotun kahvin sijaan jotain pikkuisen parempaa. Kutsussa mainittu ”VIP-lanseeraustilaisuus” ja käytännön toteutus eivät ihan kohdanneet, vaikka itse tärkeintä, eli pyörää, pääsikin käpistelemään ensimmäisten joukossa…jopa siis euroopankin mittakaavassa.

Lisää synkkyyttä kaamokseen?

Perinteisesti Helsingissä vuosittain järjestettävät MP-messut ovat tuoneet valoa ja jaksuuta moottoripyöräilymielessä talven pitkään kaamokseen. Tulevana talvena tilanne on aivan toinen, sillä MP-messut, ainakin sellaisena kuin ne on tähän asti tunnettu, peruuntunevat kokonaan. Japanilaiset valtamerkit (Honda, Yamaha ja Suzuki) ovat jo ehtineet ilmoittamaan poisjättäytymisestään, kuten huhutaan myös BMW:n, KTM:n ja Ducatinkin tekevän. Syitä lienee paitsi yleinen taloustilanne niin myös älyttömiksi kasvaneet kulut messuhallin osalta. Samaan aikaan kuitenkin kauppiastasolla tapahtuu, sillä lahtelainen Riku Routo (RikuMotor) puuhastelee samaiselle aiotulle viikonlopulle omaa näyttelyään Lahden messuhalliin. Mittakaava on luonnollisesti pienempi eikä niin vetovoimainen verrattuna Helsingin messuihin.

Eli summasummarum: Talvi vaelletaan pimeydessä, sillä ainakaan allekirjoittanut ei Lahteen asti pelkässä moottoripyörien äimistelymielessä lähde. Karkoitellaan kaamosta sitten rassaamalla ja käyttämällä VFR:ää omassa tallissa.

[EDIT 21.10.2009] MP-Messujen peruuntuminen on virallista, lue lisää täältä.

MP 09? Done that, been there.

messut

Talven odotetuin tapahtuma, eli MP 09 -moottoripyörämessut, on nyt koettu. Tällä kertaa tilaisuus oli uutuuksien määrässä mitattuna todella nuiva. Sen lisäksi, että kiinnostavia uutuuksia on tullut markkinoille harmittavan vähän niin niistäkin vähistä mm. Moto Morinin Granpasso loisti poissaolollaan. Onneksi sentään KTM:n SMT ja H&D:n Muscle olivat nähtävillä ja vilauteltiinpa tuota Triumph Thunderbirdiäkin peiton alta satunnaisesti. Toki täytyy mainita, että positiivisin ylläri oli törmätä alueella Victory Hammeriin, joka osoittautuikin varsin mukiinmeneväksi kapineeksi. Tosin lelun oloinen mittaristo ja muoviset etuvilkut sietäisivät vaihtua hieman tyylikkäämpiin.

Alkaakohan tässä ikä painamaan kun huomio tuntuu kiinnittyvän Musclen ja Hammerin kaltaisiin cruisereihin? Mene ja tiedä, ne vaan on hienoja.

Tällä kertaa ulkoilutin tottakai myös Nikonia, joten kuvia näyttelystä tullee viikonlopun aikana Gallerian puolelle eli tänne

[EDIT 2.2.2009] Nyt löytyy loputkin kuvat galleriasta.

Avajaisvierailu Espooseen

Bikeworldin Espoon myymälä avattiin tänään, joten käväisimme iltasella koko perheen voimin tutkailemassa uusia tiloja. Väkeä oli kuin pipoa ja kahvitarjoilu sen mukaisesti melkoisen tökkivää, eli käytännössä sammio tyhjänä suurimman osaa ajasta. Pojalla riitti puuhaa mönkijöiden kanssa ja itsekin tuli kuolailtua pyöriä siihen malliin, että seuraavan kerran pyörää vaihtaessa tehtävä menee melkoisen hankalaksi. Ei sille mitään voi, että Fireblade tuntuu kylmiltään aika namulta (jos unohdetaan matkakelpoisuus kaksipäällä ja meikäläisen, jo nyt VFR:ssäkin, puutuvat kädet, heheh!) kuten myöskin varttikatteella oleva musta CB1300SA. Eli klassinen ongelma, jossa monta erityyppistä pyörää herättää kiinnostusta on tulossa muutaman ajokauden jälkeen eteen.

Samalla tuli tutkailtua varustetarjouksia ja sattuipa niin, että kauan haikailemani Halvarssons:n Dino-hanskat olivat avajaistarjouksessa hintaan 85eur (norm. 120eur), joten hanskat kainaloon ja kassalle.

MP08, done that been there!

Tulipa sitten käytyä MP08:ssa ihmettelemässä tulevan kauden tarjontaa. Paljon jäi näkemättä esim. CB1000R (edit: ei mikään ihme, sillä tätäkään ei messuilla ollut), mutta silti tuolla sai 4 tuntia kulumaan kuin siivillä.

Tällä kertaa käytin aikaisempaa enemmän aikaa ajovarusteiden tutkimiseen, sillä pari kautta hyvin palvellut Sweepin ajoasuni on alkanut päästämään vettä sisäänsä. Sovitusasteelle takeista pääsivät Rukan (Marco), MP-Asun (Mirage), Halvarssonin (Korax) ja Kushitanin (TJT-5) valmisteet. Näistä jälkimmäinen herätti heti sovittamisen jälkeen vastustamattoman omistushalun, jota tosin hillitsee karu 1000 euron hinta (takki+housut)…voi voi.

Vastaavasti pyöristä ei suoranaista omistushalua herättänyt mikään, mutta jotenkin miellyin eniten Moto Guzzin Sport 1200:een. Pyörä tuntui kertakaikkiaan käteensopivalta. Toki pitää todeta ettei uusi Busakaan huonolta tuntunut, päinvastoin. Näistä jälkimmäisellä on kaikenlisäksi melkoinen hinta- ja tehoero puolellaan. Jos olisin ”custom”-ihmisiä niin Moto Guzzin Bellagio olisi melko varmasti luonnollinen valinta. Näköjään meikäläisellä näyttää olevan joku outo fiksaatio kiinnostua laitteista, jotka painavat vähintäänkin sen 200kg 🙂

Pettymyksiksi, omasta näkövinkkelistäni, näyttelyssä osoittautuivat: Uusi Transalp, Moto Guzzi Stelvio, BMW F800 GS, Kawasaki 250 Ninja ja Teneren totaalinen poissaolo Yamahan osastolta.

[EDIT: Jos jokin thumbnaileista näkyy isona suttuisena kuvana niin päivitä näkymä selaimen refresh-nappulasta. Jostakin, vielä tuntemattomasta, syystä käyttämäni CnM-teema kikkailee IE:n kanssa satunnaisesti thumbnail-kuvien esittämisen osalta…sorry vaan.]

Uusi bussi…melkoinen namupala ja vieläpä käteensopiva sellainen. Tosin saattais jäädä meikäläiseltä pitelemäti. Joku luuska nelipyöräinenkin parkkeerannut ihan väärään näyttelyyn, pöh :-) Hieno Gixutin Kelpaisi tämänkin Gixxeri. Hiilikuitua ja muuta überiä Hyosung, jonka työnjälki näyttää takapihan verstaassa tehdyltä…ei kiitos! Viime vuonna tästä en osannut oikein muodostaa kunnon mielipidettä, nyt sellainen löytyy: Paras Guzzi mielestäni! Viime vuonna tästä ei osannut oikein muodostaa kunnon mielipidettä, nyt sellainen löytyy: Paras Guzzi mielestäni! Jos custom-tyyppiset pyörät kiinnostaisivat niin paljon, että sellaista olisin hankkimassa niin tässä olisi valinta…kertakaikkiaan tuntuu hyvältä. Taitaa olla kurat Käärme-Kustaalta peräisin? Hieno R1200S, kokonaisuuden kruunaa Akran pönttö. Was? Que? Mikä ihme voi hymyilyttää? Sami taitaa tulla vanhaksi??? Nostalgiapläjäys I Nostalgiapläjäys II Tuono, jonka viimeistely ei miellyttänyt Samia Melko härskin näköinen keulatötterö uudessa R6:ssa Ykkös-Fasu, ihan jees…kokokate tekee pyörästä sangen siivon näköisen. Kawan uusi pelinavaus, 250cc Ninja. Tehty liiankin helpoksi, ripaus sporttisuutta ei olisi ollut pahitteeksi. Näkymiä Kotarin osastolta, jolta jäi RC8 kuvaamatta. Kiinan rautaa yhdistettynä Italialaiseen laatuun?? Siinäpä pähkinä purtavaksi. Jokapaikan höylä, 990 Adventure. Mitä ne valittaa? Uusi 1000RR:hän on luonnossa oikein hieno peli. Lisää Bellagiota…joku muukin taisi tykätä. Nostalgiapläjäys III Nyt ei kyllä ole menty parempaan suuntaan…liian vaisu.

Helsinki Motor Show 07 + Moottorikelkka & ATV 07

Kipaisimme tänään koko perheen voimin otsikon mukaisiin tapahtumiin Helsingin Messukeskukseen. Autopuoli oli melko nuivahko, vaikka muutamia autoja tuli luonnollisestikin kuolattua. Pääasialliseksi saaliiksi jäi jälkikasvun saama KIA-lippahattu Jarkko Niemisen omakätisellä signeerauksella. Poika osoitti messuilla selviä moottorimiehen elkeitä; auto kuin auto oli testattava paitsi kuskin paikalta niin myös matkustajan näkövinkkelistä. M&ATV -puolelta tulikin räpsittyä messujen ainoat kuvat, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa…jollakulla taisi olla kivaa tänään 🙂

Tämä kelkka olisi kuulemma oikein kiva. Isin lompakko on vähän eri mieltä, hehe Suzukiin oltiin myös ilmeisen tyytyväisiä Laitteisiin saa vähän paremmin tuntumaa kun eläytyy niiden kuljettamiseen Nyt mennään jo todella kovaa

Päivän erikoisimman värkin tittelin saa ehdottomasti Can-AM/BRP:n Spyder. Tämä liki tuhatkuutioisella Rotaxin koneella varustettu Spyder vaikutti melko kiinnostavalta aparaatilta…noin periaatteessa. Hintalappu on vain melko järkyttävä; pitkälle yli 20000eur. Veikkaan, että Spyder herättää suuresti kiinnostusta niissä tahoissa, joille moottoripyörällä ajaminen ei ole esim. fyysisten ominaisuuksien myötä mahdollista…tämä laite ei nimittäin kaadu.

Takarenkaan virkaa toimittaa enemmän nelipyöräisistä tuttu rinkula…ja vieläpä leveä sellainen Saku Sammakko kosiomatkalla…ahaa! Omalla tavallaan varsin komia peli.