Aihearkisto: Reissut

Artikkeleita hieman kehäIII:sta pitemmälle suuntautuneista reissuista tai valmistautumisista moisiin.

Kotimaan kierros Aksun kanssa

Tekaistiin Aksun kanssa kahden pieni kotimaan kierros. Reissulle tuli kestoa 4 päivää ja matkamittariin kertyi n.1800km. Alunperin tarkoituksemme oli olla koko viikko (7vrk) reissussa ja palata vasta seuraavana viikonloppuna suoraan HDCF:n Perheralliin, mutta tämä meni ns. puihin säidenhaltijan oltua ”hieman” erimieltä asiasta. Suunnitelmien muuttumisesta huolimatta erittäin loistava reissu. Matkan varrelle osui mm. Koli ja Oulun Eden-kylpylä, jossa tuli lilluttua pitkät tovit perheen vesipedon kanssa.

koli_2014

Skandinaviaa tutuksi osa IV

Pyörähdettiin kuunvaihteessa poikien kanssa muutaman vuoden tauon jälkeen Norjan vuonoja ja vuoria ihmettelemässä. Reissussa viihdyttiin viikon päivät ja ajoa kertyii karvan yli 3400km. Säät osoittautuivat paremmiksi kuin odotettiin, mutta kyllähän sitä vettä niskaan saatiin, eli Midlandin BT-vehkeet pääsivät kunnon testiin (ja huonostihan siinä kävi). Tarkempaa reissurapsaa tullee taas jossain vaiheessa, kunhan allekirjoittanut saa tarpeeksi suuren inspiraation. Tosin tällä kertaa voi tulla vähän tylsähkö reissurapsa luettavaksi, sillä koomailut jäivät vähiin eikä nolattu itseämme perinteiseen tyyliin.

Pärnu vol. 3

Jo perinteeksi muodostunut kesäkuinen Pärnun reissu firman mp-kerhon kanssa on nyt takanapäin.

Majoituksemme oli totuttuun tapaan Aleksandrissa eikä paikasta pääse edelleenkään mitään negatiivista sanomaan, palvelu ja fasiliteetit toimivat kuin se kuuluisa junan vessa. Vaikka sää ei tälläkään kertaa aivan suosinut niin eipä tuo siltikään estänyt allekirjoittanutta ja vaimoani nauttimasta lapsivapaasta ”lomasta” täysin rinnoin. Siinä missä itse suunnistimme molempina iltoina Aleksandrin ruokalistan ja muutaman olusen kautta suhteellisen aikaisille höyhensaarille, niin osa seurueesta päätyi mm. seuraamaan paikallista kansanmusiikkia Metsatöll:n esittämänä lähistöllä käynnissä olleella Reiu Rock -festarilla.

Hyvä reissu, parempi mieli…ja ensi vuonna uusiksi.

P.s. Viime vuonna tarkempi rappari jäi kameran laukeamisen myötä kirjoittamatta, mutta eiköhän tällä kertaa saada jotain aikaiseksikin eli jatkoa seuraa siis.

Moottoripyöräilyä vaiko ”moottoripyöräilyä”

Lukiessani tämä vuoden ensimmäisestä Moto1:stä (1/2010) Pekka Niinivaaran kirjoittamaa matkailuaiheista artikkelia, silmiini osui varsin mielenkiintoinen kohta, joka muusta sisällöstä irroitettuna nostatti hymyn kasvoille.

…jos nyt jotain karkeita yleistyksiä pitäisi heittää, niin Suomen pääteillä 200km on verrattain helppo päivämatka. 600km taas vaatii useimmilla meistä jo hieman rypistämistä, eikä silloin jouda liiemmin tauoilla vetelehtimään. Esimerkiksi Norjan vuonoilla tuo olisi jo hyvinkin haastava taival yhden valoisan aikana. Ja mitä enemmän matkataan muualla kuin valtateillä, sitä hitaammin matka tuppaa edistymään, jolloin 200km voikin olla sopiva yhden päivän matka…

Itselleni heräsi asiayhteydestä irroitetusta kohdasta ajatus, että mikäli päiväkohtaiset kilometrit omilla Norjan reissuillamme olisi säännönmukaisesti pyörineet 200km:n luokassa, niin aivan yhtä hyvin matkaa olisi voinut tehdä autolla. Eihän tuossa ajassa olisi ehtinyt ajamaan ollenkaan, heheh. Itse kun olen aina mennyt tuonne nauttimaan maisemista (huom. monikko) ja ennenkaikkea moottoripyöräilystä.

Toki on myös mainittava artikkelin kirjoittajan toteavan soveliaan päivämatkan olevan ennen muuta henkilökohtainen kysymys. Siinä kirjoittaja onkin aivan oikeassa, kukaan ei voi määritellä sopivaa ajomatkaa toisen puolesta. Vaikuttaapa tuohon vielä itse reissun tavoitteet ja käytettävissä oleva aikakin, aivan kuten artikkelista voi lukea. Ainakaan toistaiseksi ei omilla reissuilla ole vielä kertaakaan tullut tunnetta, että kilometrejä olisi tullut ahmittua mitenkään liikaa. Epäilemättä maailma taitaa olla täynnä ihmisiä, jotka pitävät allekirjoittaneen ja/tai Samin reissuja lähinnä ”rautaperseilyn” touring-versiona…ehkäpä se on sitten niin, mutta jokaisesta moottoripyöräillystä kilometristä on nautittu täysin siemauksin päänsisäisiä akkuja lataillen. Tarkemmin kun miettii niin tuommoinen ~200 kilometriähän on melko sopiva iltalenkki raskaan työpäivän päätteeksi, heheh.

Pärnun reissu v***u takana v***u!

Firman MP-kerhon jokavuotinen reissu Pärnuun on nyt takanapäin ja oli säiden puolesta täysin erilainen kokemus kuin aikaisemmin. Eli vettä saatiin riittämiin, mutta aurinkoa ei niinkään. Majoitus tapahtui perinteisesti Aleksandrissa enkä tälläkään kertaa voi fasiliteetteja moittia…mökeissä majoittuneet saattavat tietty esittää hieman eriäviä mielipiteitä mökkien lämmityksen osalta. Niin…ja jos joku ihmettelee otsikkoa niin tämä sisältää pienehkön inside-vitsin ja samalla pienen morjestuksen MC Päiväkerhon suuntaan, v***u! 🙂

Katsotaanpa josko sitä saisi taas jonkinlaisen reissurapparin aikaiseksi…