Aihearkisto: Pokeri

Pokeri -aiheisiin liittyvät kirjoitukset

Pokeripöydän rakentelua osa II

Vihdoinkin valmista – tai no, pari ruuvia puuttuu.

Kyseessä on siis ruokapöydän päälle tuleva tabletop, joka tosin tulee perimään aikanaan nykyisen ruokapöydän jalat, kun itse pöytälevystä aika jättää. Halpaa rakentaminen ei ollut, sillä pelkät vanerit olivat yllättävän kalliit (päälle 100 euroa). Materiaalikustannukset pyörinevät melko tarkkaan 400 eurossa eli jos olisin moista myymässä (tai toiselle rakentamassa), niin pyyntihinta asettuisi työtunteineen noin tuhannen euron paikkeille. Toki myönnettävä on, että seuraavan pöydän/tabletopin kohdalla tekisin muutamat jutut hieman toisin laadusta kuitenkaan tinkimättä.

Niin, ja jo aikaisemmin mainitsemani painatus pelialustasta tippui valitettavasti viime metreillä kyydistä. En löytänyt helposti sellaista markiisikangasta, joka olisi kestänyt ”kuumapainatuksen” ja täyttänyt samalla kaikki muutkin asettamani ominaisuudet (jämäkkä, ei niin kangasmainen ulkonäkö ja helppohoitoinen eli likaa hylkivä). Nyt pöydässä on markiisikankaiden ”rolls”, jonka ainoa heikkous on lämpörajan asettuminen 120 asteeseen. Muut ominaisuudet ovatkin sitten jotain ihan muuta…sietääkin 33 euron metrihintaan. Säästöä tuli kuitenkin peruuntuneesta painatuksesta. Ja onpa tuossa paketissa kuitenkin tietynlainen ripaus tyylikkyyttä ilman painatusta IMHO. Tarkkasilmäisimmät huomannevat, että pöydässä on myös kappale suomalaista huippudesignia 40 vuoden takaa ns. mukitelineiden virkaa toimittavien Sarpaneva Steel -lasinalusten myötä.

Summasummarum: Ihan kiva ”harjoittelukappale”, mutta vielä paremminkin voi onnistua. Niin, ja tuossa suorakaiteessa on todellakin omat haasteensa 🙂

Pokeripöydän rakentelua

Pokeria voi tätä nykyä harrastella livepelien lisäksi myös netissä, joka onkin selvästi suosituin pelimuoto. Laji, tai peli, onkin saanut viime vuosina melkoisesti medianäkyvyyttä ammattilaisten pelaamien suurien pottien, niin hävittyjen kuin voitettujenkin, myötä. Raha pyörii netissä, mutta toki myös liveturnauksissa, joihin meikäläisen tasoisella, ja olemattoman kassan omaavalla, pelaajalla ei ole mitään asiaa. Pokeri on kuitenkin kaveriporukassa halpa ja mukava tapa viettää yhteistä aikaa kokoontumalla johonkin ja iskemällä markettikortit pöytään. Karuimmillaan näin, mutta pokerissa olennaisen osan pelitunnelmasta muodostaa kuitenkin peliympäristö ja siihen kuuluva välineistö, kunnon kortteja ja chippejä myöten. Toki peliä voi harrastaa perinteisillä pahviläpyköillä ja millä tahansa tasaisella pinnalla, mutta käytävän pelin intensiteetti nousee kummasti kun nojaat oikeaan pokeripöytään, oikeanlaisessa valaistuksessa, pyöritellen samalla sormissasi laadukkaita kortteja ja pelimerkkejä. Pokeri vaatii pikkuisen onnea, mutta sitäkin enemmän keskittymistä ja vastustajan tarkkailua, muuten käy kylmät.

Kuten mainittu, niin kaveriporukalla pokeri on oikein mukavaa puuhaa ja livepelejä voisi harrastella vähän enemmänkin. Omat puitteet on kohtuulliset, mutta aina niitä voi pikkuisen parannella pelifiiliksen nostattamiseksi. Niinpä päätin ottaa urakakseni erillisen kuuden pelaajan tabletopin rakentamisen nykyisen ruokapöydän päälle.

Vanerit on siis hommattu (ihanan kallista) ja pääpiirteissään rakentelu tulee noudattamaan näitä ohjeita, joskin pienin poikkeuksin. Pöydästä, tai siis pelialustasta, tulee siis suorakaiteen muotoinen ja kooltaan n. 100x180cm. Ohjeissakin mainitaan, että suorakaiteen muotoinen on haasteellisempi rakentaa, joten allekirjoittaneen perityypilliseen tapaan teen taas kaiken vaikeimman kautta ärräpäiden kera, heheh. Tällä hetkellä mietityttää Troopers-teemaisen pelialustan mahdolliset cup holderit, racetrackin tekstit ja pelialueen verkan painatus.

Sitten joskus kun pöytä on valmis, niin tarvetta on ainoastaan enää kunnon pelimerkeille, jotka Jarno on onneksi luvannut ottaa kontolleen.