Aihearkisto: Cross Bones

Kaikki Cross Bones -aiheiset artikkelit.

Haaveet kaat…toteutuu!

Vaimoni lähestyvät ”pyöreät” antoivat oivallisen tekosyyn toteuttaa hänen monivuotisen, ja lähes ikuisen, haaveensa moottoripyöräkortista. Löydettyäni autokoulun, jossa korttia pääsisi ajamaan Harrikalla (Sportster 883 Superlow), niin asiassa ei ollut mitään epäselvää, vaimo keväiselle kurssille ja laskut allekirjoittaneelle. Pelko, että olisiko itse ajaminen monen kyytiläisvuoden jälkeen se ”juttu”, osoittautui turhaksi jo ensimmäisen ajotunnin jälkeen. Suurimmaksi haasteeksi kortinsaamiselle muodosti kova itsekriittisyys ja täydellisen käsittelysuorituksen hakeminen, mutta ainakaan motivaatiosta ei ollut puutetta 🙂

Työ kantoi hedelmää ja päivälleen tasan 17 vuotta myöhemmin kuin oman A-korttini myöntämispäivä, vaimoni käteen ojennettiin uusi kortti läpäistyn käsittely- ja ajokokeen merkiksi. Tokihan risukeulaakin on jo kokeiltu \o/

Neitsytmatka

Risukeula ja 32tkm:n huolto

Hoghausin heitettyä lusikan nurkkaan kesällä 2014, meni siis konkurssiin, on uusi huoltopaikka ollut jo tovin hakusessa lähimpien virallisten dealerien löytyessä jatkossa Tampereelta (Mr. Moore) ja Turusta/Loimaalta (V-Twin City). Käytännössä em. paikkoihin on kuitenkin matkaa sen verran, että huoltopaikka olisi löydettävä huomattavasti lähempää. Valinta kohdistui lopulta kehujakin saaneeseen Hotbikeen (plussaa myös erittäin kätevästä nettivaraussysteemistä), joka sijaitsee Hgin kalasataman nurkilla ja näin ollen vienti/haku onnistuisi työpäivän puitteissa.

Asiakaspalvelu ko. putiikilta sujui hyvin ja ennen varattua ajankohtaa otettiin yhteyttä toivomassani asiassa ja itse huoltokin valmistui ajallaan. Tästä erittäin hyvä arvosana. Harmittavasti pari päivää huollon jälkeen on todettava, että sattuu sitä ammattilaisellekin. Nimittäin etujarrupalojen vaihdon yhteydessä asentajalta on unohtunut kääntää satula pohjaan ja omalle paikalleen alapultin kiinnittämistä varten. Etujarrusatulan alapultti on kuitenkin ruuvattu ”paikalleen”, mutta on käytännössä ”viraton” satulan väärän asennon myötä ja niinpä talliin peruuttaessa satula alkoi nousemaan ylöspäin. Pari sataa kilometriä ehdin moisella kombinaatiolla ajelemaan ja onneksi ei käynyt mitään, mutta tälläistä ei saisi missään nimessä tapahtua. Putiikista jäi kuitenkin erittäin hyvä kuva, joten seuraavakin huolto suoritettaneen samassa paikassa. Hintaa huollolle omilla öljyillä ja ylimäärisine töineen (oman eturenkaan vaihtotyö uuden sisäkumin kera ja etujarrupalojen vaihto) kertyi tasan 420 euroa.

jarrupalat

Cross Bonesin etuvilkut vaihtoon

Pitkällisen harkinnan jälkeen originaalit ja möhkömäiset etuvilkut saivat huutia. Tilalle tulivat nykyaikaiset ja huomattavasti sirommat ledit (lue: myös prkleen kalliit). Samalla laitoin myös Badlands-boxin (plug’n’play), joka mahdollistaa ledien ja hehkulamppujen (takana vielä normaalit hehkulampulliset vilkut) miksaamisen ilman kuumenevien ja käsinjuotettavien tehovastusten käyttöä.
Peilit kääntyivät samassa yhteydessä, ja luonnollisestikin ulkonäkösyistä, tangon alapuolelle, joskin käytettävyys ko. ratkaisulla on kaukana optimaalisesta ja peilit saattavat palata perinteiselle paikalleen jossain vaiheessa.

HD_vilkut

Kamat kantoon – check!

Bossbags

Kuten aiemmin uhkailin, pistin pari viikkoa sitten pikakiinnitteiset BossBagit tilaten. Laukut saapuivat eilen ja vakuuttavat näin äkkiseltään laadukkuudellaan. Tilaus West End Motorsportsilta sujui mutkattomasti loistavan asiakaspalvelun kera. Halvat eivät missään nimessä olleet, mutta käytettävyyden ja kestävyyden pitäisi olla siellä asteikon yläpäässä. Josko sitä pääsiäisenä asentelisi paikoilleen ja nappaisi parit valokuvatkin julkaistavaksi.

Harrin elämää

Olacb1

Kulunut ajokausi on ollut yllättäviä käänteitä täynnä. Keväällä XR vaihtui uuteen täysin varusteltuun Bemariin ja myöhemmin kesällä GS vaihtui, 3000km ajettuna, takaisin Harrikkaan. Enkä ole päivääkään katunut vaikka koko herkku- ja lisävarustearsenaali hävisi kertaheitolla. Pyörien mittareihin on kertynyt tällä ajokaudella tähän mennessä ~6500km, mikä on ihan kohtuullinen lukema lähes pelkästään ns. iltalenkki-ajossa, yllä olevan kuvan mukaisten ajomaastojen löytyessä lyhyen ajomatkan päästä kotoa.

Harrikkaa kutsutaan yleisesti maailman kalleimmaksi puolivalmisteeksi, jota ei käyne kiistäminen; CrossBones on saanut kesän aikana uuden 1925-mallisen sitsin (matalampi kuin orig.), uuden takarenkaan (Michelin Commander II 200/55R17), takajalkatapit, erillisen takapenkin ja pikakiinnitteisen sissybarin. Lisäksi lähitulevaisuudessa on tarkoitus hankkia irroitettavat BossBags-sivulaukut suoraan valmistajalta jenkkilästä. Pidemmällä tähtäimellä katseet kääntyvät putkistoon, joka tullee aiheuttamaan päänvaivaa viimeistään pakollisen katsastuksen myötä (ellei mahdollisesti jopa aikaisemminkin virkavallan toimesta, heh). Niinpä olenkin mielenkiinnolla katsellut mm. Jekill&Hyde -tyyppisiä ratkaisuja:

 

Yllä olevan tyyppisiä ratkaisuja tarjoaa muutama muukin valmistaja, yhteistä näille kaikille tuntuu kuitenkin olevan posketon hinta. Täytynee pitää silmät auki aiheen tiimoilta ja odotella käyttäjien kommentteja, turha stressi ja hoppu ole hyväksi tässäkään asiassa.

Niin, kaipa se pitää tässä samassa heittää Jarnolle suuret kiitokset mukavista ja ikimuistoisista mp-reissuista. Mies meni ja pisti pyörän myynnin myötä mp-harrastuksen pakettiin, vaikka mies joskus muuta yrittääkin väittää, ja siirtyi täysin kotiloitsijaksi.