helmi 172016
 
 17. helmikuuta 2016  Jefu, Perhe ja asuminen

Rawlings

Perheen vanhukset intoutuivat loppusyksyn/talven aikana kokeilemaan jotain ihan uutta, nimittäin jenkkifutista, ja hurahtivat lajiin kunnolla. Todellakin monikossa, sillä parempi puolisko liittyi paikallisen seuran naisten joukkueeseen (2.div) ja allekirjoittanut puolestaan miesten joukkueen (3.div) treenirinkiin. Ihan puskista laji ei mukaan tullut, sillä perheen esikoinen on jo tovin pyörinyt seuran U11/U13-kuvioissa. Uusien treenisysteemien myötä 4-henkisen perheen arkiviikossa on jopa yksi liikuntavapaa päivä…perjantai. Ensi kesästä tullee kohtuullisen vauhdikas peliviikonloppuineen 🙂

helmi 272013
 
 27. helmikuuta 2013  Perhe ja asuminen

Vastaanotin tänään kirjeen kuluttajariitalautakunnasta, että katto-asian käsittely lopetetaan. Etelä-Suomen Kattokeskus Oy on 15.2.2013 asetettu konkurssiin ja vaateet pitäisi blaa blaa esittää blaa blaa konkurssipesälle jne.

Konkurssi ei tullut itselle yllätyksenä. Sillä mainitsin jo jossain aikaisemmassa kommentissani alaa vaivaavan peruskuvion toistuvan; vanhan yrityksen vastuut ja takuut karistetaan niskasta jatkamalla toimintaa uudella yrityksellä. Tosin nyttemmin Kodika-nimi lienee laitettu jäihin, sillä ko. termiä kantava .fi -saitti on suljettu.

Vinkkinä Kuopion suuntaan, tarkista kattoremonttia suunnitellessasi tarjouksen antavan yrityksen taustatiedot tarkkaan.

touko 272012
 
 27. toukokuuta 2012  Perhe ja asuminen

IV-hormi ja piippu ovat saaneet uudet pellit ympärilleen. Joskin RT-kortin vaatima taustakaato, hormiston leveyden ylittäessä 450mm, jäi kuitenkin uupumaan, mutta toteutus on muuten moitteeton ja voinkin suositella kyseistä ammattimiestä (http://www.keikkaverstas.fi) vilpittömästi. Nyt sitten vain odotellaan, että mitä tapahtuu tippalistoille vai tapahtuuko mitään.

Kuvassa IV-hormi:

touko 222012
 
 22. toukokuuta 2012  Perhe ja asuminen

No niin, kattoepisodi sai tänään jatkoa. Päin persittähän se tuntuu taas menevän; piipunpellittäjä saapui paikalle väärää peltiä (mattaa) matkassaan. Noh, ehtipä riisumaan piipun sivut auki…onneksi on sateetonta keliä tiedossa. Muista reklamoiduista kohdista (IV-hormin pellitys, korjaus/paikkamaalaukset naarmujen osalta ja tippalistojen asennuksen korjaus), ei sitten Etelä-Suomen Kattokeskuksessa enää tiedettykään yhtään mitään. Rehellisesti sanottuna; Jos olisin tiennyt miten kattoremontti tulee Etelä-Suomen Kattokeskus Oy:n toimesta hoitumaan, en olisi ikinä-koskaan-milloinkaan ja missään olosuhteissa kyseistä yritystä työhön valinnut PISTE!

Kuvakavalkaadia viime vuoden kesältä ja syksyltä. Eli Etelä-Suomen Kattokeskus Oy:n asennus- ja korjausjälkeä, olkaapa hyvät. Jokainen voi itse miettiä, että saako 17000 eurolle vastinetta:

huhti 292012
 
 29. huhtikuuta 2012  Perhe ja asuminen

Kuten jo aiemmin kirjoittelin, niin viime kesänä aloitettu kattoremontti ei mennyt ihan tuubiin. Laadusta ja valmiusasteesta ei ihan päästy urakoitsijan toimineen Etelä-Suomen Kattokeskus Oy:n kanssa yksimielisyyteen ja viimeinen lasku ajautui perintätoimiston kynsiin. Noh, asian käsittely torppaantui sillä saralla varsin nopeasti, selvitettyäni perintätoimistolle asian taustat ja perinnän oikeellisuuden. Sittemmin käynnistin toimenpiteet asian ratkaisemiseksi kuluttajariitalautakunnassa, ja jonne tarvittavat asiapaperit päätyivätkin runsaiden selvitysten ja kuvien kera. Tässä vaiheessa urakoitsijakin otti asiaan toisenlaisen asenteen ja antoi kuluttajariitalautakunnan vastinepyynnön jälkeen kirjallisen sitoumuksen asian hoitamisesta tietyssä aikataulussa, joka tässä tapauksessa on kohta alkavan toukokuun loppu, ja ulkopuolisen asiansa osaavan urakoitsijan toimesta. Asian käsittelyä (käytännössä 14kk:n jonottamista kuluttajariitalautakunnan käsittelyjonossa) ei ole vielä keskeytetty vaan odottelen sovittujen asioiden toteutumista, jolloin keissin voi kuluttajariitalautakunnassa päättää.

Urakoitsijan antamaa kirjallista sitoumusta (toimitettu itselleni ja kuluttajariitalautakunnalle) asioiden hoitamiseen, sitoumuksessa ilmoitetulla tavalla, pidin sen verran vahvana paperina, että suoritin ”pidättämäni” loppulaskun. Virhe vai ei, se jää nähtäväksi. Harmittavasti kyseinen lasku muodostuu työkustannuksista, joten maksun siirryttyä tämän vuoden puolelle, jäi täysimääräinen veroetu kotitalousvähennyksen muodossa saamatta viime vuoden puolelta.

tammi 182012
 
 18. tammikuuta 2012  Perhe ja asuminen, Pokeri

Pokeria voi tätä nykyä harrastella livepelien lisäksi myös netissä, joka onkin selvästi suosituin pelimuoto. Laji, tai peli, onkin saanut viime vuosina melkoisesti medianäkyvyyttä ammattilaisten pelaamien suurien pottien, niin hävittyjen kuin voitettujenkin, myötä. Raha pyörii netissä, mutta toki myös liveturnauksissa, joihin meikäläisen tasoisella, ja olemattoman kassan omaavalla, pelaajalla ei ole mitään asiaa. Pokeri on kuitenkin kaveriporukassa halpa ja mukava tapa viettää yhteistä aikaa kokoontumalla johonkin ja iskemällä markettikortit pöytään. Karuimmillaan näin, mutta pokerissa olennaisen osan pelitunnelmasta muodostaa kuitenkin peliympäristö ja siihen kuuluva välineistö, kunnon kortteja ja chippejä myöten. Toki peliä voi harrastaa perinteisillä pahviläpyköillä ja millä tahansa tasaisella pinnalla, mutta käytävän pelin intensiteetti nousee kummasti kun nojaat oikeaan pokeripöytään, oikeanlaisessa valaistuksessa, pyöritellen samalla sormissasi laadukkaita kortteja ja pelimerkkejä. Pokeri vaatii pikkuisen onnea, mutta sitäkin enemmän keskittymistä ja vastustajan tarkkailua, muuten käy kylmät.

Kuten mainittu, niin kaveriporukalla pokeri on oikein mukavaa puuhaa ja livepelejä voisi harrastella vähän enemmänkin. Omat puitteet on kohtuulliset, mutta aina niitä voi pikkuisen parannella pelifiiliksen nostattamiseksi. Niinpä päätin ottaa urakakseni erillisen kuuden pelaajan tabletopin rakentamisen nykyisen ruokapöydän päälle.

Vanerit on siis hommattu (ihanan kallista) ja pääpiirteissään rakentelu tulee noudattamaan näitä ohjeita, joskin pienin poikkeuksin. Pöydästä, tai siis pelialustasta, tulee siis suorakaiteen muotoinen ja kooltaan n. 100x180cm. Ohjeissakin mainitaan, että suorakaiteen muotoinen on haasteellisempi rakentaa, joten allekirjoittaneen perityypilliseen tapaan teen taas kaiken vaikeimman kautta ärräpäiden kera, heheh. Tällä hetkellä mietityttää Troopers-teemaisen pelialustan mahdolliset cup holderit, racetrackin tekstit ja pelialueen verkan painatus.

Sitten joskus kun pöytä on valmis, niin tarvetta on ainoastaan enää kunnon pelimerkeille, jotka Jarno on onneksi luvannut ottaa kontolleen.

joulu 272011
 
 27. joulukuuta 2011  Perhe ja asuminen

Menneenä kesänä teetätimme kattoremontin lähes 50-vuotiaaseen kotitaloomme Etelä-Suomen Kattokeskus Oy:llä (tunnetaan myös markkinointinimellä Kodika). Valitettavasti kaikki ei mennyt kuin elokuvissa ja reklamoitavaa kertyi runsain mitoin. Moni asia toki korjattiin, mutta paljon jäi vielä tekemättä ja lisävahinkoakin syntyi. Kaikki reklamoitavat kohteet kuvattiin ja kuvat lähetettiin sähköpostitse yrityksen tutkittavaksi. Teimme selväksi ettei loppulaskua (10% kauppahinnasta) suoriteta ennenkuin reklamoidut kohteet on korjattu (kuluttajasuojalaki: 5.luku 8§, 9.luku 13§, 16§, 17§). Lopulta yhteydenottoihin ei enää vastattu. Nyt 5-6 viikkoa viimeisen yhteydenottoyritykseni jälkeen Intrum Justitia lähetti perintäkirjeen raastupa-ukaasien kera koskien loppulaskua. Eli näin Etelä-Suomen Kattokeskus Oy aka Kodika hoitaa velvoitteensa.

Pitänee haalia lainopillista apua, sillä sotakirves on kaivettu esiin ja raastupaan mennään, nimittäin periksi ei tässä asiassa anneta. Teen jossain vaiheessa oman sivun tänne munhiekkikseen, jossa näkyy reklamoitu työnjälki. Jos tilaussopimukseen kirjataan, että viimeinen erä suoritetaan kun työ on valmis, niin se myös suoritetaan silloin eikä hetkeäkään aiemmin. Työ on vielä kesken PISTE!

Pieni teaseri julkistettavasta materiaalista…hyväksyisitkö itse alla nähtävää työnjälkeä?

loka 142010
 
 14. lokakuuta 2010  Perhe ja asuminen

Irti arjesta -tyyppinen ratkaisu vanhemmille; muksut hoitoon ja rokkia kuuntelemaan. Done that, been there…mukavaa oli.

kesä 292010
 
 29. kesäkuuta 2010  Perhe ja asuminen

Ihmettelin muutamia vuosia sitten, tuolloin vain vähän yli vuoden ikäisen, poikani kiinnostusta moottoripyöriin ja teknisiin laitteisiin epäillen tuon olevan jotenkin sisäänrakennettua. Tämä erittäin puolitieteellinen teoriani on saanut vahvistusta toisen poikani syntymän jälkeen, sillä tällä hetkellä 1 vuoden ja 2kk:n ikäinen pikkuviikarimme viipottaa paikasta toiseen isoveljen moottoripyörät molemmissa käsissään. Luonnollisesti kiinnostusta löytyy myös perinteisiin pikkuautoihinkin muttei niin paljoa kuin moottoripyöriin ja muihin teknisiin härveleihin esim. puhelimiin, kaukosäätimiin, pesukoneen ja uunin nappuloihin. Poikkeuksen tähän kaikkeen muodostaa kuitenkin sukat, joita löytyy kummallisesti ympäri taloa milloin mistäkin. Joka tapauksessa kovin tutulta tämä tietyiltä osin tuntuu 😀

Ps. Eipä liene yllätys, että likipitäen ensimmäiseksi tarhaleluksi lelupäivänä valikoitui…mikäs muukaan kuin Ducati 😛

Login