Aihearkisto: Sivuston ylläpito

Ylläpitoon liittyvät asiat ja ilmoitukset

Hajaantukaa – täällä ei ole mitään uutta nähtävää!

Kuten viime vuosien päivitystahdista voi päätellä, ei aikaa ”blogin” päivittämiseen enää juurikaan ole – kiinnostuksesta puhumattakaan. Jatkossa päivityksiä ei tule senkään vertaa, eli laitetaan homma ns. pakettiin tämän viimeisen päivityksen muodossa. Kiitos ja kumarrus – vuonna 2005 innokkaasti startannut kirjoittelu päättyy näihin saatesanoihin. Sivusto jääkööt kuitenkin henkiin huolto-ohjeiden ja matkakertomusten vuoksi, sen verran niihin tullut vuosien saatossa nähtyä vaivaa 🙂

Oho ja hupsis!

Rikoin taas vaihteeksi sivuston teeman ja saitti kuoli. Ensiapuna sörkin vähän SQL-kantaa ja syke löytyi, tosin potilas näyttää jonkinaikaa oudolta…ihan kuin isäntänsä. Näillä mennään, kunnes saan inspiraatiota juurisyyn korjaukseen. Just nyt ei huvita.

Munhiekkis goes mobile

Munhiekkis.fi on nyt myös mobile! Otin käyttöön yhden WordPressin useista mobile -plugineista ja ihan kohtuullisesti tuo näyttää perusasetusten jälkeen toimivan, paitsi mitä nyt vähän kieliasetukset sekoilevat ja kommenttien ääkköset ovat hepreaa. Pääsaittia on muutettu aikojen saatossa sen verran ettei mobiilipalvelua saa pelaamaan ihan täydellisesti ilman rankkaa pluginin puukottamista. Koodin tonkiminen saa jäädä, sillä nykyiselläänkin tuo täyttää sen tarpeen mitä ajattelin.

Sivuston statistiikkaa

Munhiekkis.fi on ollut ”pystyssä” maaliskuusta 2006 lähtien ja nyt voinkin taas pitkästä aikaa vilauttaa hieman statistiikkaa tuosta hetkestä lähtien.

Aikojen alusta lähtien munhiekkiksestä on ladattu tavaraa ~64,3GB:n edestä, mitä voidaan kyllä pitää melkoisena saavutuksena ottaen huomioon sivuston ”blogi”-tyyppisyys ja tiettyyn aihepiiriin keskittyvä sisältö. Ei kai tässä voi muuta kuin kumartaa kaikkien kävijöiden suuntaan…kiitos teille!

Munhiekkis.fi rikki

Jostain kumman syystä munhiekkis.fi:n tietokanta on korruptoitunut tjsp ja suurin osa sisällöstä on kateissa/näkymättömissä. Asiaa tutkitaan ja toivottavasti kaikki saadaan palautettua.

[EDIT] Vahva epäilys on, että palaute-lomake -plugin on haxoroitu ja sitä kautta tehty jäynää sivustolle. Nyt on saatu systeemi pelittämään, joten on sanomattakin selvää, että palaute-lomake on toistaiseksi poistettu käytöstä. Keymachine.de -domainin omistajalle terveiset, että etsipä itsellesi rasvattu köysi ja mahdollisimman tukeva oksa…painovoima hoitaa loput.

Lisää leluja

Kuten tarkkasilmäisimmät ovatkin jo saattaneet huomata, on munhiekkis.fi:ssä otettu erillinen palaute-lomake käyttöön. Kyseisellä lomakkeella voitte jatkossa lähetellä palautetta, kysymyksiä jne. mikäli erillisen sähköpostin vääntäminen ei innosta. Lomakkeelle kirjoitetut viestit putoavat suoraan sähköpostiini ja jos haluatte asiaan palattavan niin kannattaa täyttää lomake oikein osoitetiedoin. Lomakkeessa on myös käytössä turva/varmennekoodi, joka toivon mukaan karsii spammin mahdollisimman hyvin. Eli kyseinen koodi on ennen viestin lähettämistä kirjoitettava ”uudestaan” sille tarkoitettuun kenttään. Lisäksi, niinikään roskaamisen estämiseksi, lomakkeen käyttäjän ip-osoite kirjaantuu aina minulle näkyvään viestiin. Antakaapa palaa!!

Kevättä ilmassa osa III

Pyörän 24tkm:n huolto on nyt takana päin. Huolto tehtiin tutuksi tulleessa JV-Motorsport Oy:ssa ja tällä kertaa VFR:ään tehtiin normaalin venttiliensäädön yms. huollon lisäksi läppärunkojen synkkaus (olivat jonkin verran pielessä), ohjauslaakerin kiristys ja takajarrupalojen vaihto. Huolto teki huiman 550 euron loven lompakkoon (eipä ole V4:n huollattaminen halpaa ei!), joten kaurapuurolinja jatkuu muistakin kuin terveyssyistä, heheh.

Samalla kun kevättä on saatu rintaan oikein huolella niin pantiinpa taas vaihteeksi sivustokin remontin alle. WordPress on nimittäin päivittynyt versioon 2.5 ja aiemmin käyttämäni CnM-teema alkoi hyppimään silmille siinä määrin, että vetäisin uuden teeman ”kehiin”. So far, so good eli sivustoa viilataan lähipäivät tiiviiseen tahtiin, jotta sivusto olisi hieman käytettävämpi.

Uutena ominaisuutena mukaan tulee sivujen kommentointi, joka käytännössä tarkoitaa mahdollisuutta kommentoida reissuraportteja sivukohtaisesti (eli käytännössä päiväkohtaisesti). Tämä helpottanee esim. kysymysten tai kokemusten yms. esittämistä suoraan aiheeseen liittyen eikä tätä tarvitse tehdä ”blogin” puolella. Tähän olisi ollut mahdollisuus aikaisemminkin (WordPress:n perusominaisuus), mutta en vain ollut ottanut sitä käyttöön.

Toisena uutena featurena on nyt otettu myös gravatarit käyttöön. Hakukriteerinä toimii palveluun antamasi ja munhiekkis.fi:n kommenttilomakkeeseen kirjoittamasi sähköpostiosoite (molemmat pitää luonnollisesti stemmata). Mainittakoon vielä ettei kyseistä osoitetta julkaista missään.

Motomania.fi otti ohjat omiin käsiinsä

Olen talven aikana saanut muutamaan otteeseen sähköpostia motomania.fi-palvelua pyörittävältä Sanoma Digital Oy:ltä, jossa he ehdottavat munhiekkiksen lisäämistä heidän palveluunsa sivustoni lukijamäärän kasvattamiseksi. Käytännössä tuo tarkoittaa, että viimeisimmät kirjoitukseni nousevat heidän sivuilleen sisällöksi…eli toimisin toisen osapuolen sisällöntuottajana. Ei kiitos! Sivustollani käy mielestäni lukijoita riittämiin, joten olen sivuuttanut täysin em. yhteydenotot. Ilmeisesti Sanoma Digital Oy:ssä hiljaisuus on myöntymisen merkki ja he ovat oma-aloitteisesti lisänneet sivustoni palveluunsa. Samalla ovat näköjään lisänneet kavereidenkin sivustot listalleen, mitenhän mahtaa olla luvan kysymisen kanssa? Jokatapauksessa pitäneepä kaivaa vanhat sähköpostit esiin ja antaa hieman palautetta.

Toki tässä vaiheessa on mainittava, että munhiekkis.fi on listautuneena myös saman yrityksen (Sanoma Digital Oy) ylläpitämään blogilista.fi-palveluun. Pitänee lukea tuonkin käyttöehdot uudemman kerran, sillä taisin liittyä kyseiseen palveluun ennen yrityskauppaa ja omistajavaihdosta.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2008!!!

Jälleen kerran on tullut aika kiittää kaikkia sivustolle eksyneitä kuluneesta vuodesta. Tänä vuonna sivustolla on vieraillut tähän mennessä 7654 uniikkia kävijää 20075 kertaa. Noiden vierailujen aikana ladattiin 317002 sivua ja kokonaisuudessaan 25.11 GB dataa. Munhiekkis.fi kiittää ja toivoo teidän viihtyvän täällä vielä ensi vuonnakin.

Viettäkää rauhaisa joulu läheistenne kanssa ja ottakaapa iisisti sen kinkun kanssa, kaikkea ei ole pakko syödä…ainakaan kerralla 😀