Kallio MotoGP-luokkaan

Viimeaikoina on liikkunut runsaasti huhuja Mika Kallion siirtymisestä MotoGP-luokkaan, tarkemmin sanottuna Ducatin satelliittitalliin.

Tänä viikonloppuna tuo sitten julkistettiin, joten siirtyminen on tosiasia. Varmistusta asialle alkoi tulla itseasiassa jo viikolla, KTM:n ilmoitettua lopettamispäätöksestä 250-kuutioisten luokassa. KTM:n päätös sinällään ei ole yllättävä jos pitkäaikainen kuljettaja vaihtaa leiriä ja kyseisen luokan tulevaisuus on vaakalaudalla. Tilallehan on kaavailtu 600-kuutioista luokkaa.

Mika Kallion siirtyminen MotoGP-luokkaan on tavallaan mielenkiintoista siltä kantilta, että Mika ei ole voittanut vielä ”mitään”, meriittien ollessa lähinnä Suomen mestaruuksia piikkiluokasta ja jääradalta. Toki Mika on tehnyt hienoja suorituksia yksittäisissä kisoissa voittaenkin niitä, mutta itse olen ainakin kuvitellut vain mestaruuksia voittavien kuskien päätyvän kuninkuusluokkaan. No okei, piikkiluokan mestaruuden kaudelta 2005 voisi antaa Kalliolle…niin kusipäisen tempun tallikaveri teki. Niin, ja onpa myönnettävä, että enpä ole muiden kuninkuusluokassa ajavien kuskien taustoja tarkastellut…liekö siellä muita vastaavia?

Oli miten oli, mutta joka tapauksessa on hienoa nähdä suomalaisväriä kuninkuusluokassa ensimmäistä kertaa (siis nimenomaan juuri MotoGP-luokassa). Ensi kaudella on suorastaan pakko katsoa kaikki kisat töllöttimestä lähetysajasta riippumatta.