Mopoa ulkoiluttamassa

No olihan se selvää ettei sitä voi olla heittämättä pientä lenkkiä pyörällä kun vakuutus on kerran avattu 🙂 Mikäpä olikaan oikeastaan huristellessa sillä sää oli vielä seitsemän aikaan iltasella kirkas ja kuiva. Näin alkajaisiksi hurautin ainoastaan 40km:n lenkin lähinnä todetakseni pyörän toimivuuden talven ropailujen jäljiltä.

Wilbersin keulajouset tuntuvat aika mukavan napakoilta verrattuna vanhoihin jousiin. Tyytyväinen hankintaan siis. Uudet jarrut alkoivat tuntumaan matkan edetessä, luonnollisista syistä, paremmalle kokoajan ja ainoaksi risovaksi asiaksi jäi jonkin verran väpättävä etuvanne. Ajellessa kiinnitin taas huomiota mielestäni vinossa olevaan ohjaustankoon/ohjaukseen. Voisikohan tuo kiero vanne aiheuttaa moista? Vanteessahan on muutamia löysiä pinnoja joiden kiristäminen ei onnistu millään jumiin hapettuneiden nippojen takia ja tästä syystä vanteessa on heittoa. Täytynee sittenkin laittaa tuo vanne vaihtoon ennen kesäloman reissuja sillä nyt kun keulaan on vaihdettu jäykemmät jouset ja uudet laakerit sekä poistettu tangon painot niin vanteen väpätys tulee näppärästi käsille asti. Pakoputki vuoti vieläkin, kiristyspannan vaihtamisen jälkeenkin, ja vaati pientä kiristelyä useampaan otteeseen. Seuraavassa kylmäkäynnistyksessä näkee liitoksen pitävyyden tai pitämättömyyden.

Jokatapauksessa olipahan taas mukava huristella eikä edes ollut yhtään kylmä. Harmittavasti pääsiäiseksi luvataan varsin surkeaa säätä, mutta ehtiihän tuota myöhemminkin…