Reppuostoksilla Sulo Vilenin hengessä

Uuden kameran oston jälkeen totesin vanhan filmi-järkkärini olkalaukun olevan vain tilapäinen ratkaisu D60:n roudaamiseen. Melko pian oli selvää, että vain reppumallinen ratkaisu tulisi kysymykseen. Itseasiassa, olenkin jo aikaa sitten löytänyt ”juuri-sen-oikean” moottoripyöräilykäyttöäkin silmälläpitäen, mutta ongelmana on tuotteen julmettu hinta.

Tarve repulle oli kuitenkin akuutti, joten päätin hankkia tässä vaiheessa jonkin mahdollisimman halvan, mutta suhteellisen käytännöllisen repun, jolla tulisin toimeen toistaiseksi. Pisimpään mietin Clas Ohlsoniltakin löytyvää 47 euron hintaista Lowepron Fastback 100:sta, mutta totesin laiteosan aivan liian pieneksi. Reppu olisi ollut kyllä taattua Lowepro-laatua. Lopulta löysin sattuman kautta Motonetin listoilta maininnan kameraselkärepusta, jolla ei olisi hintaa kuin hieman alle 33 euroa. Sisäinen Sulo Vilen heräsi ja päätin poiketa tuota ihmettelemään.

Ulkomitoiltaan pienehkö reppu osoittautui hintaansa nähden yllättävän asialliseksi, joten ostopäätös oli helppo rumuudesta huolimatta. Reppu ei luonnollisestikaan yllä Lowepron tai Tamracin laatutasolle…ei puhettakaan, mutta mukana on kuitenkin integroitu sadesuoja (repun alla erillisessä lokerossa) ja säädettävä sisäosa, jossa tilaa useammallekin ”lasille”. Tripodikin kulkee mukana hyvin…nimittäin kädessä, sillä repussa ei paikkaa sille ole (kompromissi käytännöllisyyden suhteen tuli siis tehtyä). Monopodin saa kyllä osittain repun kyljessä olevaan taskuun tungettua siten, että pysyy matkassa.