Askel lähempänä reissua

Tänään on kesän mopoilureissun suuntautuminen Norjaan lukkoonlyöty ja edestakaiset laivamatkat varattu sekä jopa jo maksettukin. Silja Line tarjosi erittäin edullisen matkustuspaketin, jota mikään muu laivayhtiö ei kyennyt alittamaan. Laivamatkat Turku-Tukholma ja Tukholma-Turku sisältäen hytit kolmelle henkilölle sekä paikat kahdelle mopolle kustantivat yhteensä kohtuulliset 148€. Viking Linellä vastaava olisi rokottanut lompakkoa lähes tuplasti.

Pistin tänään myös kauan uumoilemani sivulaukut ja kiinnitysraudat tilaukseen. Loppusuoralla valinta täytyi tehdä kahden eri mallin, Zegan (Touratech) ja Gobin (Hepco&Becker), välillä. Yhteistä näillä on ainoastaan laukkuraudat, molemmat käyttävät H&B:n rautoja. Hintaeroa näillä seteillä ei ollut kuin ~30€, joten sitä ei varsinaisesti voinut huomioida suurella painoarvolla. Ulkonäössä sen sijaan eroa on melkoisesti: Gobit ovat muovia ja Zegat vastaavasti alumiinia. Gobeissa on muutamia loistavia oivalluksia kuten esim. veden kuljettaminen laukun kuorissa (laukkuun kiinnitetään hana, josta vettä voi laskea) jne. Valinta oli vaikea ja tilaukseen lähti loppujenlopuksi kuitenkin Zegan laukut, joita on kehuttu ympäri internettiä laadukkaiksi ja kestäviksi. Toimittajaksi valikoitui Dirt Bike Offroad-Versand. Kuvia tullee nähtäville heti kun laukut saapuvat.

One thought on “Askel lähempänä reissua”

 1. Laitoin laivarahat (50 eur) sun tilille, joten nyt vain omia laukkurautoja odottelemaan ja laukkuja pakkailemaan.

  Nuo Zegat ovat kyllä hienot, mutta kun itellä oli Givin laukut jo aiemmasta elämästä (ja muutenkin koitan vähän hillitä reissun kustannuksia), niin laitoin tilaukseen vain Five starin sivulaukkuraudat (http://www.jfmotorsport.de). Käytännössä oma moto tulee näyttämään laukkujen kanssa suurinpiirtein seuraavanlaiselta:
  http://home.arcor.de/caesar-germanicus/galerie/bikerheiko/bikerheiko_kle_01gr.jpg
  http://home.arcor.de/caesar-germanicus/galerie/bikerheiko/bikerheiko_kle_02gr.jpg
  http://home.arcor.de/caesar-germanicus/galerie/bikerheiko/bikerheiko_kle_03gr.jpg

  Tavaroista:
  Kuten viime lauantaina yritin sanoa, niin kannattaa tosiaan miettiä tarkkaan mitä mukana oikeasti tarvitsee ja miten ne pakkaa. Toki moottoripyörällä kulkee yhtä sun toista(ei tosin paljoa), mutta mitä vähemmän mukana on ylimääräistä painoa, niin sen mukavempaa on ajaminen. Joten jos vähänkään tuntuu siltä että jotakin ei ehdottomasti tarvitse…jätä pois! Laivalla taas kannattaa pääosa tavaorista jättää pyörään, joten on näppärä, jos laukusta päällimäisenä voi nostaa pienen pussukan mukaan hyttiin, jossa on laivassa tarvittavat tavarat. Olämää helpottaa, jos kaikki tavarat on lukkojen takana. Lisäksi on aina parempi, jos vaikka laukusta jotakin tarvitsee, ettei sen vuoksi tarvitse irroittaa hihnoja ja tyhjentää laukkuja. Vältä irtotavaroita laukussa…pakkaa tavarat sopiviin pussehin. Jätä tilaa….kotoa lähtiessä kaikki tavarat ovat kyllä järjestyksessä, mutta matkalla järjestys kuitenkin osin sekoaa(Esim. sateisena aamuna tavaroita pakatessa), joten tavaroilla on taipumus ”turvota” laukussa.

Kommentointi on suljettu.