MotoGP-viikonloppu Japanissa

Sunnuntaina ajettiin kauden toinen MotoGP-kilpailu Motegin radalla, Japanissa. Kisa saatiin, ehkä jopa hieman yllättäen, ajettua lävitse kuivassa kelissä eikä kilpailusta puuttunut dramatiikkaa tälläkään kertaa mm. Haydenin kisa päättyi jo alkumetreillä Takahashin aiheuttaman kolarin seurauksena. Päivän ehdottomiin onnistujiin kuului puolestaan Pedrosa, joka sai aivan käsitämättömän loistavan startin 11:stä ruudusta ja nousi lopputuloksissa aina podiumille asti. Kärjessä käytiin pitkään tiukkaa taistelua, jonka kuluessa Rossi joutui antautumaan kisan voiton vieneelle Lorenzolle…hieno päivä Yamahalle siis. Huomiotta ei voi myöskään jättää kahta muuta upeaa suoritusta; Kallion nousua 17:stä ruudusta kahdeksanneksi (ollen jälleen kerran kilpailun toiseksi paras Ducati) ja Melandrin sijoittumista Kawasakilla peräti kuudenneksi.

Kallion työskentely on kyllä vakuuttavaa. Samaa ei voi sanoa Kallion tallikaveri Canepasta, joka tuntuu olevan lähinnä statistin virassa ja olisi varmasti jäänyt viimeiseksi ellei Toni Elias olisi pannuttanut ja jäänyt tämän vuoksi kierroksella jälkeen.

Seuraava kisa käydäänkin jo viikon päästä Jerezin radalla Espanjassa, joten sohvaperunointi saa pian jatkoa.