Warning: Use of undefined constant is_home - assumed 'is_home' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 151

Warning: Use of undefined constant posts_per_page - assumed 'posts_per_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 151

Warning: Use of undefined constant is_category - assumed 'is_category' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 152

Warning: Use of undefined constant posts_per_page - assumed 'posts_per_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 152

Warning: Use of undefined constant is_archive - assumed 'is_archive' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 153

Warning: Use of undefined constant posts_per_page - assumed 'posts_per_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 153

Warning: Use of undefined constant is_search - assumed 'is_search' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 154

Warning: Use of undefined constant posts_per_page - assumed 'posts_per_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 154

Warning: Use of undefined constant is_tag - assumed 'is_tag' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 155

Warning: Use of undefined constant posts_per_page - assumed 'posts_per_page' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 155

Warning: Use of undefined constant is_tag - assumed 'is_tag' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/7/munhiekk/public_html/wp-content/plugins/different-posts-per-page/diff-posts-per-page.php on line 292
Karttapäivitys vaikeamman kautta – Munhiekkis.fi
kesä 032009
 
 3. kesäkuuta 2009  Varusteet

Zumo ja Mapsource ovat jo pitemmän aikaa valitelleet kartan vanhentuneen ja päätin vihdoinkin, näin Pärnun reissun kynnyksellä, tarttua härkää sarvista asian kuntoon saattamiseksi. Olen kyllä jo aikaisemminkin miettinyt karttojen päivittämistä, mutta Garmin on tehnyt asiasta paitsi kallista niin myös melkoista salatiedettä. MyGarmin -palvelun kautta karttojen metsästäminen oli vielä jokin aika sitten todella hankalaa eikä mistään oikein selvinnyt, että miten pitäisi toimia ja paljonko pitäisi pulittaa (ja kelle), jotta uudet kartat laitteeseen saisi. Nyttemmin tilanne on vähän selkiytynyt ja saatoin itsekin päivityksen hankkia. Yllättäen Garminin (129$) kautta tilattuna karttapaketin päivitys olisi kallimpaa kuin esim. Marineasta (69€) ostettuna, joten ei liene epäselvää kumman valitsin. Varsinkin kun Garminin itsensä kauppaama versio on imuroitavaa mallia DVD -levyn sijaan.

Asennus vaiheessa tulikin sitten kylmää vettä niskaan oikein huolella. Jostain käsittämättömästä syystä Garminin päivityssofta on koodattu siten, että tämä käyttää asennukseen C-levyä…ja on vieläpä kiveen hakattu eli ei edes muutettavissa(!!!). Ei tuossa mitään, mutta kun kyseisellä levyllä oli tilaa kaikkien säätöjenkin jälkeen enää max.500 megaa. Eipä siis ihme, että V-käyrä suhahti stratosfääriin samalla hetkellä kun asennusohjelma nykäisi tiskiin 3,6 gigan tilavaatimuksen C-levyltä. Ei voi kun ihmetellä Garminin koodaustaitoja, jos vanha versio löytyy D-levyltä niin miksei hemmetissä päivitys osaa sitä käyttää??? Hemmetin tunarit!

Muutaman tunnin säädön ja nörtteilyn jälkeen C-levyltä löytyi kuin löytyikin 3,7 gigan mentävä kolonen, jota voidaan pitää varsin kohtuullisena suorituksena, sillä levyltä on karsittu turhat softat ja tilaa vievät asetukset (esim. system recovery ja page file jne.) pois jo hyvän aikaa sitten. Aika sitten näyttää, että mitkä softat eivät enää koplauksen seurauksena toimikaan, heheh. Joka tapauksessa, toivottavasti oli kaiken vaivan arvoista.

  4 Responses to “Karttapäivitys vaikeamman kautta”

 1. C:n tilaa toki voi kasvattaakin u know 🙂 Eikä välttämättä tarvitse edes järjestelmää asentaa uusiksi.

  Eipä silti, on itsekin aina ajoittain tuon samaisen ongelman edessä, vaikka C-levyllä tilaa on melkoisesti enemmän kuin teikäläisellä 😉

 2. Enpä tiennyt tuota….onnittelut, olet juuri ”työllistänyt” itsesi. Saat kyllä kertoa meikäläisellekin, että miten tuo C-levyn koon kasvattaminen tapahtuu ilman uudelleen instaamista.

 3. Tein myös päivityksen Marineasta ostetulla DVD:llä pari viikkoa sitten (Map update 2009 DVD city navigator Europe). Asennuksessa ei ollut ongelmia.
  Päivitetty kartta hieman ihmetytti, kun ajoin uutta Turun moottoritietä: uutta tietä ei ollutkaan Garmisissa vaan ajelin pellolla!
  Mannerheimintien / Hakamäentien uuden linjauksen löytää ja muutamia muitakin pääkaupunkiseudun uudistettuja teitä, mutta ei tosiaan meidän ykköstien uutta linjausta, joka on kuitenkin ollut työn alla jo muutamia vuosia!!!
  Nooh, viikonloppuna Viroon….katsotaan löytyykö siellä ”oikeat” reitit?

 4. Juu, eipä tässä päivityksessä taida olla uudesta moottoritiestä kuin pätkä Muijalasta vesitornille, tiedä miten sitten tuo toisen pään laita mahtaa olla?

  NûMapseistahan on tullut jo Europe NT 2010 -päivitys, jossa ei tosin featuresin mukaan ole kuin Kreikka ”Full Covered”. Tiedä sitten, että olisiko tuossa korjauksia tänne peräpohjolaankin. Joka tapauksessa on tuo edelleenkin hemmetin sekavaa saada päivitystä karttoihin.

  Sen verran tätä nyt päivitettyä karttaa katsoin, että Viron karttapohja näytti ihan hyvältä, joten tuskin tarvitsee siellä pahemmin eksyillä.

  Niin joo, nyt on C-levyllä vähän enemmänkin tilaa kun otti ”ositus taikuuden” käyttöön :-p

Login