Poikkeuksellinen kesä

Viimeiset vuodet pyörän mittariin on kertynyt melko tarkkaan 15tkm/kesä. Tämä kesä tekee kuitenkin poikkeuksen, sillä tähän mennessä mittariin ei ole kertynyt edes 3tkm:a, seitsemän viikon kesälomasta huolimatta. Toki ajomäärän heikohko kertymä oli toisen lapsen, toukokuun alussa tapahtuneen, syntymän myötä odotettavissa, mutta näin alhainen määrä on pienehkö yllätys…siis jos tarkastellaan ihan puhtaasti kilometrimääriä. Jos tarkastelua tekee ”fiilis-mittarilla” niin ajomäärä on helpommin ymmärrettävissä. Mitään suuren suuria ajohaluja ei oikeastaan ole ollut missään vaiheessa, paitsi ehkäpä eniten silloin kun pojat lähtivät toteuttamaan ”Lounasmatkaansa” Norjan suunnalle, mutta muuten on ollut aika hissusta. Mistään kyllästymisestä tai puutumisesta moottoripyöräilyyn ei kuitenkaan ole kyse, joten eiköhän ensi vuonna tule kerättyä mittariin aivan toisenlaisia lukemia.

Taulukaappi tallin seinällä monen vuoden tauon jälkeen

Jos ajot ovat jääneet vähiin niin siltikään tekemisestä ei ole ollut pulaa. Nimittäin melko perusteellisen autotallin siivouksen jälkeen liki 20 vuotta vanha, ja tallin lattialla maannut, tikkataulukaappi löysi vihdoinkin arvoisensa paikan seinältä. Vanha nuoruusvuosien harrastus sai uutta virtaa ja niinpä taulu onkin ollut kovassa käytössä. Heittokäsi ei tosin ole enää entisensä, kiitos kuluneiden vuosien, ja tarkkuus on enemmän kuin hakusessa. Melkoisen koukuttavaa tuo Darts tuntuu vieläkin olevan ja lyhyiksi tarkoitetut heittosessiot ovat venyneet yllättävän pitkiksi. Itseni ohella sain koukutettua myös Jarnon, joka päätti melko pian yhteisten heittosessioiden jälkeen hankkia itselleen omat harrastusvälineet. Darts-harrastuksen hiivuttua Suomessa melko olemattomiin 80- ja 90 -lukujen huippuvuosien jälkeen, harrastusvälineiden saatavuus on heikentynyt melkoisesti kotimaassamme, joten Englannin nettikaupat ovat tulleet asian tiimoilta tutuiksi. Tilaamamme varaosat (sulat ja varret) ovat saapuneet parhaimmillaan kahdessa vuorokaudessa, hintojen jäädessä karkeasti 50% halvemmaksi kotimaisiin nähden. Poikkeuksen tekee itse taulu, jota ei korkeiden postikulujen (vähintäänkin 30 puntaa) vuoksi kannata ulkomailta tilata. Kokonaisuudessaan tätä harrastusta ei voi järin kalliiksi kutsua, sillä jo alle 100 euron sijoituksella käytössä on huippuluokan vehkeet varaosineen, joilla heittelee pitkään.

2 thoughts on “Poikkeuksellinen kesä”

  1. Nyt on pakko ihmetellä näin ”ääneen” tuota ajohaluttomuutta! Monet kerrat, kun on ollut keli omasta mielestä erityisen ajoon houkutteleva, olen ehdottanut, että mitäs jos lähtisit hiukan ulkoiluttamaan vifferiä, mutta mies ei olekaan entiseen tyyliin salamana ampaissut matkaan…
    Ei edes työmatka ole kovin montaa kertaa taittunut prätkällä. Toivottavasti tämä ei ole mitään vakavaa 😉

  2. Se on se ajokuumeen pelko. Sitten kun se pääsee purasemaan, on aivan pakko käydä kurkkaamassa vuonoja 😉

Kommentointi on suljettu.