Kyllä siitä vielä motoristi tulee…

1 v 7kk poikani on oppinut tunnistamaan moottoripyöräileviä ihmisiä, ainakin melkein. Kaikki hopeakypäräiset saavat kommentin ”ISI!” ja mustakypäräiset ”Ajjno!” (Jarno-kummisedällä on musta kypärä). Nykyään myös hopeiset moottoripyörät tunnistetaan isiksi, tosin nämäkin ovat vieläkin ”Honna!”-merkkisiä….”Ammu”-merkkisiäkin näkyy jo muutamia ja kielen taipumista ”suitsalle” odotellaan vielä :). Edelleenkin kaikki kaksipyöräiset ovat ”Mopo!”:ja eli sillä saralla ei muutosta.

Vielä jokin aika sitten moottoripyörät olivat tasan tarkkaan niin kauan kivoja kun ne eivät olleet käynnissä. Poika kyllä hoki innoissaan ”Käyntiin!” ja käsi mallasi kaasukahvan kääntöä, mutta pakokauhu iski jos innokkaan toiveen toteutti. Eilen tilanne oli kuitenkin jo toinen ja ilme kirkastui selvästi kun mopo laitettiin tulille. Ilo oli vielä suurempi kun pääsi itse kääntämään kaasukahvaa, tosin +8000rpm:n kohdalla joutui isi vähän toppuuttelemaan, hehe.

Viikonloppuna kävimme ostamassa vaimolle kypärän ja poikaa oli vaikea pitää samaan aikaan kypärähyllystä erossa. Oma lippalakki otettiin pois päästä ja vuoron perään hyllyssä olevaa kypärää sekä omaa päätä sormella osoittaen kerrottiin ”Koke’ee!” eli testaamaan olisi pitänyt päästä. Ei taida vielä noin pienelle päälle löytyä kypärää…onneksi 🙂

Yllättäen pojan erääksi suosikkilukemistoksi on muodostunut vuoden vanha Motopörssi.

3 thoughts on “Kyllä siitä vielä motoristi tulee…”

  1. Kokeiles näyttää motoGP:tä telkkarista…toimii!!!

    Meinasin eilen pudota, kun pantiin oma poika nukkumaan (tai no sinne sänkyyn pyörimään), niin makkarista kuului jonkin aikaa kova pärinä, ennenkuin nukahti. ?;^))

    Meillä sanat ovat vielä kovasti hakusessa, joskin ihmetyttää suuresti, kun ollaan opetettu pojalle ruotsalaisittain että Äiti on mamma…äidistä ei ole puhuttu. Silti poika huutaa kovaan ääneen, että ÄITÄ (joskus satunnaisesti jopa äiti). Vieläkin ihmeellisempää on että myös iskä on ÄIT tai välillä ÄITÄ. Koira sentään sanoo jo AU AU, mutta mikä tärkeintä pärrät päritsevät niin että räkä lentää (ja sen näkee tankin päällä olevista pisaroista) ?;^))

  2. Formulat toimii yllättävän hyvin myös…ukko oli melkeen nenä kiinni töllössä kun tuli kisa. Ei näe, ei kuule mitään muuta 🙂 Vaimon mielestä ihan samanlainen kuin isänsä…telkkaria kun katsoo niin ihan turha yrittää puhua mitään muuta:)
    MotoGP:tä tai motocrossia kun ollaan katsottu niin efektit ovat olleet samanlaiset…

  3. Tää on kyllä todettu juttu molemmissa tapauksissa, vaikka Emppua ollaankin viimeaikoina käyty katsomassa luvattoman harvoin. Isien poikia =)

Kommentointi on suljettu.