Pakollista treenitaukoa

Aiemmissa treeneissä sattunut kylkivamma jatkaa vihoitteluaan ja on aiheuttanut pakollista taukoa treenaamiseen niin BJJ-salilla kuin kotona tapahtuviin crosstrainer-sessioihinkin. Tämä on harmittavaa koska treeni-intoa olisi vaikka muille jakaa, varsinkin kun oma paino on lähtenyt mukavasti laskuun. Intellinetistä googlatun perusteella kylkivammat ottavat parantuakseen helposti jopa 3-4 viikkoa, vamman laadusta riippuen, ja liian aikaisin aloitetun treenin pidentäessä aikaa huomattavasti erityisesti murtumatapauksissa. Omasta vammasta on paha sanoa ilman röntgeniä, että onko murtumaa vaiko ei, joskin tiettyjä viitteitä tästä olisi (esim. alimpien kylkiluiden päiden kosketusarkuus). Maltti on kuulemma valttia vamman parantelussa ja ehkäpä viisainta olisi palata harjoituksiin vasta joulun jälkeen.