Kun isä crosstrainerin osti

Kenellekkään, varsinkaan perheellisille, ei varmastikaan ole yllätys se, että lasten ilmestyessä perheeseen oma käytettävissä oleva vapaa-aika kokee melkoisen inflaation. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdolliset kuntoiluharrastukset kodin ulkopuolella vaativat enemmän perheen sisäistä sumplimista ja aikataulujen sovittelua kuin koskaan aikaisemmin. Niinpä olemmekin hallituksen kanssa keskustelleet jo pitemmän aikaa, jo ennen oman BJJ-harrastuksen aloittamistakin, crosstrainerin hankkimisesta, jolloin pienimuotoista kuntoilua voisi suorittaa kätevästi kotona lasten vaivuttua unten maille. Toki kuntoilua voisi suorittaa perinteisellä tavalla kodin lähiympäristössä ulkona lenkkeillen/kävellen, mutta ajatuskin myöhään syksyisenä tai talvisena iltana tapahtuvasta hölkkäilystä räntäsateessa tuntui/tuntuu luotaan työntävältä. Laitteen hankkimista puoltaisi myöskin se seikka, että tila ei muodostuisi ongelmaksi ja sille voitaisiin osoittaa oma, tyhjänä vuosikausia ollut, huoneensa kodin alakerrasta.

Jossain vaiheessa perehdyin eri crosstrainer -laitteiden ominaisuuksiin ja toteutustapoihin, tällöin tuli selväksi, että vain ”etuvetoiset”-mallit tulisivat kysymykseen. Nämä tarjoavat selvästi pidemmän ja luonnollisemman liikeradan kuin ”takavetoiset” ns. marketti- ja TVshop -laitteet, mutta ovat valitettavasti myös selvästi kalliimpia. Tosin laatu ja tukevuuskin ottaa samalla melkoisen harppauksen eteenpäin. Niinpä verkot ovatkin olleet vesillä käytettyjen markkinoilla hyvän tovin. Tämän kuun alkupuolella kärsivällisyys tuotti tulosta ja muutaman kuukauden ikäinen Proform PF900 vaihtoi omistajaa pilkkahinnalla.
proform-900_MED

Laite on osoittautunut käytössä hintansa väärtiksi ja runsaat ohjelmat hyvin hikeä tuottavaksi, heheh. Taannoinen Anttilan urheiluvälineosastolla tapahtunut pikainen halppislaitteiden (mm. Zeus ja joku mikälie) koetestaus vertailumielessä aiheutti melkoiset huutonaurut, näiden liikeradan ja fyysisen tuntuman olevan jotakin aivan kamalaa. En yhtään ihmettele jos nämä laitteet, tai crosstrainerit ylipäätään, saavat huonoa palautetta. Neuvonkin laitteista kiinnostuneita sijoittamaan muutaman satasen enemmän tai etsimään vaihtoehtoa käytettyjen markkinoilta, se kannattaa oikeasti ja laitteella tulee oikeasti tehtyäkin jotain. Proform ei ole lähellekään sieltä parhaimmasta päästä oleva crosstrainer, ei puhettakaan, mutta peittoaa monet markettivehkeet mennentullen.

Harjoittelusta vielä sen verran, että suosittelen ehdottomasti TV:n hankintaa/sijoittamista laitteen läheisyyteen, jolloin harjoitteluaika menee kuin siivillä eikä ala maistumaan puulta niin herkästi.