Leluosaston laajennus

Vaimo on jo jonkin aikaa kärkevästi huomautellut hienovaraisesti vihjannut helppokäyttöisemmän, ja naisen käteen paremmin sopivan, kameran tarpeesta. Noh, itse olen ollut periaatteellisestikin tuota vastaan, koska mielestäni yksi kunnon kamera perheessä riittää (ja shittiä on turha ostaa). Koska jonkinlaisen kameran hankinta olisi ennemmin tai myöhemmin edessä (ikään kuin tuulimyllyä vastaan taistelisi) niin parempi antaa periksi ja hankkia taloon sitten sellainen aparaatti, josta olisi iloa itsellekin mm. omia ja muksujen harrastuksia kuvaillessa. Niinpä pitkällisen vertailun (vaihtoehtona myös JVC:n GZ-HM400) jälkeen JVC:n Everio X -teräväpiirtovideokamera lähti tilaukseen.

Valinnalle tärkeimpinä kriteereinä olivat mm. hinta, tarkkuus, käytön helppous (lue: mahdollisimman pieni nappulaviidakko – eli siinä putosi HM400 pelistä) ja pieni koko. Eikä miinukseksi (noh, ei kyllä varsinaisesti plussaksikaan) voida laskea mahdollisuutta 9Mpix:n still-kuviin, vaikkeivät nuo edes peruspokkaria laadullisesti päihitäkään, mutta ovat kuitenkin selkeä parannus vaimon napsimiin ”kännykkäkuviin”.

Nyt tarvittaisiin enää vain uusi tietokone (mm. valokuvien ja videoiden käsittelyyn) ja nykyaikaa elävä Full HD -töllötin, Blu-Ray -soittimesta puhumattakaan. Lottovoitolle olisi siis tilausta.

Testejä aparaatista mm. täällä, täällä ja täällä.

2 thoughts on “Leluosaston laajennus”

 1. Nyt kun on tullut kyseistä aparaattia käpisteltyä jo tovin, niin tässäpä muutama plussa ja miinus:

  + Oikeastikin helppokäyttöinen.
  + Kevyt.
  + Pieni.
  + Perinteisen käsiremmin puuttuminen.
  – High Speed Recording -ominaisuudet täysin turhia.
  – Akku kestää maksimissaan vain 1h 15min (onneksi on toinenkin akku).
  – Ei mahdollisuutta käyttää tehokkaampaa akkua.
  – Heikko valovoima, aivan kuten testeissäkin on todettu.
  – Ei mahdollisuutta kiinnittää UV-filtteriä linssin suojaksi (kierteet puuttuvat), tällä ajattelen tietenkin MP-käyttöä.

Kommentointi on suljettu.