Tornikirje

Voihan RÄKÄ! Kotijoukkojen mukaan posti on kiikuttanut kutsun saapua valtion kustantamalle 5 vuorokauden mittaiselle ”lomalle” Dragsvikiin toukokuussa.

Johan tuota ensimmäistä kertauskutsua saikin ”odotella” vaatimattomat 17 vuotta, heheh. Saas muuten nähdä millaista käyttöä ovat SPOL-vänrikille keksineet vai napsahtikohan tavallisen jääkärijoukkueen ryhmänjohtajuus? Todennäköisesti, sillä takana on kuitenkin täysisetti jalkaväkipuolen peruskoulutusta RUK:sta (Kärkikomppania, Patria 199), SPOL-puolen koulutuksen tullessa lähinnä Santiksen SPOL-AUK:sta (olisikohan ollut kurssi 131?) ja RUK:n jälkeiseltä 3 viikon SPOL-leiriltä. Tai no, tulihan sitä nuo intin viimeiset kuukaudet majailtua Santiksen vartiostossa.

Jos tästä nyt jotain positiivista hakemalla hakee, niin tuolloin on melkein kesä (lue: ei tarvitse suksia eikä palella…ainakaan paljoa) ja hyvässä lykyssä pääsee maistelemaan soden herkkumunkkeja.

Edittiä kotiinpäästyäni: MUAHAHAH! Vai vielä ryhmänjohtajuus, kilinkellit! Tornikirjeen mukaan sijoituspaikka on UUDALTSTO ja suunniteltu koulutus TSTOUPS, eli esikunnan konttorirottailua tjsp tiedossa. Voi elämä!! Noh, tulleepa sode viikon aikana tutuksi.

3 thoughts on “Tornikirje”

  1. Ei ole siis ihan kaikki valtion rahat vielä loppuneet 🙂

    Mä olen odotellut samanlaista kirjettä jo yli 10v, saas nähdä milloin kolahtaa tännekin… johan se olisi aikakin mennä vanhoja inttikavereita morjestamaan.

  2. Olen siinä käsityksessä, että kertauksissa ei olisi niitä ”vanhoja” varusmieskavereita vaan oman sotilasläänin alueelta muodostettu sodanajanjoukkue…se remmi taitaakin sitten pysyä kaikissa kertausharjoituksissa samana, kunnes kenties muuttaa toisen sotilasläänin alueelle.

  3. Eiku hemmetti…tuokin on nykyään muuttunut. Noh, se on se 17 vuotta 😀

    Lainausta Mil.fi:stä:
    ”Sodan ajan joukon kouluttaminen ajoittuu miehistön palvelusajan (180 päivää) loppujaksolle, jota kutsutaan joukkokoulutuskaudeksi. Joukkokoulutuskausi kestää yhdeksän viikkoa. Tavoitteena on, että harjoittelu ja muu toiminta tapahtuu koko koulutusjakson ajan mahdollisimman todenmukaisissa olosuhteissa sodan ajan kokoonpanossa, jossa myös harjoitellaan kertausharjoituksissa.”

Kommentointi on suljettu.