Erään arvoituksen ratkaisu

Ostaessani nykyistä pyörääni ihmettelin tämän asiakirjojen joukossa olevia IP-Dynotestin dynolappuja ja oikeastaan sitä miksi kukaan käyttäisi vakiopyörää dynossa? Mielessä kävi myös, että onkohan pyörässä kenties ollut vapaammin hengittävä änkkäri tms. Jäljet eivät siihen kuitenkaan viitanneet, joten tulin siihen johtopäätökseen, että on vain haluttu tietää koneen kunto syystä tai toisesta sillä pyörä on ollut jo liikkeen omistuksessa mittausajankohtana.

Osuinkin tavallaan aika oikeaan ja yllätys oli melkoinen lueskellessani eilen tuoreinta MOTO-Ykköstä, jossa oli juttu V-Stromista käytettynä (syy miksi lehden ostin). Kaupassa näytin lehteä vaimolleni ja tokaisin virnistyksen kera: ”No kyllä se juttu sieltä sitten nyt tulee kun pyörä on jo ostettu!”. Äimistys oli vielä suurempi kun katselin kuvissa olevia pyörän kuvia…”Hemmetti, näissä kuvissahan on meikäläisen pyörä!!”. Palaset loksahtivat lopulta paikoilleen ja dynolappujen tarkoitus selvisi. Jutun lehteen kirjoittanut Veijo Saano on käyttänyt pyörää dynossa selvittääkseen käytetyn Stromin moottorin kunnon. Case closed!