Kenraaliharjoitus

Viikonloppuna lastasimme Jarnon kanssa V-Stromin täyteen reissuvarustukseen ja lähdimme Samin kanssa käväisemään appivanhempieni mökillä Tampereen seudulla. Tarkoituksena oli testata pyörän käyttäytymistä täydessä varustuksessa sekä majoittumisvälineiden kunto Norjan reissua varten.

Matka starttasi sateisena, joten lähdimme liikkeelle sadeasuihin varustautuneina. Varsinaisesti ajoasumme olisivat matkan aikana tulleesta sateesta selviytyneet, mutta tulipahan testattua nuokin. Lisäksi matkalla testasimme matkustajana olevan Jarnon kanssa pyörään asentamani Autocomin Active Plus Intercom-järjestelmän (kypäräpuhelinjärjestelmä kuskin ja matkustajan välisen yhteyden pitämiseksi ajon aikana). Järjestelmä toimi loistavasti, vaikkakin alkuun tuntui omituiselta turinoida mopoilun ohessa, eikä minkäänlaisia häiriöitä tai ylimääräisiä kohinoita ilmaantunut…tosin VOX:a joutunemme vielä hieman hienosäätämään. Säätämisen tarpeessa ovat myös ajovalot sillä täysi lasti päällä tulee valaistua lähinnä puunlatvoja, varsinkin pitkillä valoilla. Valitettavasti vain päiväsaikaan säätäminen on luonnollisista syistä vähän hankalahkoa, mutta onnistunee kyllä.

Matka sujui varsin mallikkaasti, vaikkakin pientä jälkipuintia aiheutti eräs Haaviston suunnalla ollut risteys, jonka etuajo-oikeudet eivät ihan täysin meille avautuneet. Illan hämärtyessä ja pienessä vesisateessa eräs rusakko tarjoili Västilän kohdalla pientä shokkihoitoa allekirjoittaneelle (Jarno ehtinyt koko öttiäistä edes näkemään, hehe). Ristihuuli päätti kirmata puseikosta ”munaravia” suoraan alle kun olimme päässeet kohdalle. Vältyimme melkoisella tuurilla osumalta sillä ehdin vain hieman hipaisemaan etujarrua…jokatapauksessa lähellä oli. Rusakko päätti aiheuttaa harmia myös takanamme tulleelle Samille sillä otus jäi siksakkaamaan tien reunojen välillä ennenkuin hävisi takaisin pusikkojen suojiin. Sami joutui liki pysähtymään odotellessaan rusakon suunnan valintaa.

P1000101.jpg P1000103.jpg

Perille päästyämme nautiskelimme grillin antimista sillä päivällä etukäteen mökille matkannut vaimoni oli pitänyt tulta yllä ja valmistanut seikkailijoille hieman hiukopalaa. Tovin lepuuttelun jälkeen kasasimme teltat yönpimeydessä ja siirryimme nauttimaan saunan lämmöstä, jossa kävimme intensiivisesti lävitse päiväntapahtumia sekä spekuloitiin tulevaa reissua. Saunan jälkeen olikin erittäin mukava köllähtää telttaan yöpuulle kosken kohinan saattelemana. Yöllä satoi varsin reippaasti, joten teltan vedenpitokykykin tuli todettua. Pahimmassa tapauksessa olisi ollut ikävämpi matkustaa Norjaan asti ja huomata teltan vuotavan kuin seula, joten sade tuli kuin tilauksesta.

P1000107.jpg P1000113.jpg P1000109.jpg

Kaikki toimi niinkuin pitääkin, joten hyvältä näyttää. Enää uudet renkaat alle ja osa kamppeista pesukoneen kautta niin varsinainen matka voikin alkaa.

Samin kokemukset samaiselta reissulta voitte lukaista täältä. Tässä artikkelissa ylhäällä olevat kuvat ovat Samin ottamia (löytyvät myös hänen sivustoltaan) ja tuossa allaolevat kuvat paluureissulta ovat omia räpsäisyjäni.

tauolla1.jpg tauolla2.jpg tauolla3.jpg