Pikavisiitti taivaalle

Tänään oli erinomainen tilaisuus päästä näkemään pääkaupunkiseutua hieman erilaisesta näkökulmasta, nimittäin ilmasta käsin. Tiedossa oli pikainen pyrähdys Polyteknikkojen Ilmailukerho ry:n omistamalla pienkoneella (OH-DDS, DA40 TDI Diamond Star) Helsingin ja Espoon ylle.

Sää suosi kyyditettäviä tarjoten hyvän näkyvyyden kirkkaassa auringonpaisteessa. Lentokorkeutemme oli, jota en muuten tullut pilottina toimineelta Ernolta kysyneeksi, juuri sopiva maisemien havainnointiin ja niistä nauttimiseen. Harmittavasti unohdin aamulla järkkärini kotiin (nimim. muistanut koko lentoa aamupöpperössä) ja niin ollen kuvailut oli suoritettava kännykän pilipalikameralla räpsien. Pyöröpolallekin olisi ollut käyttöä matkustamon kuvun aiheuttamien heijastumien vuoksi. Toisaalta, ehkäpä nyt tuli nautittua itse lennosta enemmän eikä keskityttyä pelkkään kuvaamiseen.

Suuret kiitokset Ernolle turvallisesta kyydityksestä, mukavaa oli!!!