Päivitystä kameralaukkuun

Toista viikkoa sitten pari vuotta hyvin palvellut D80 vaihtui ”uuteen” runkoon eli vähän käytettyyn D300:een. Liikkeestä ostetun D300:n kuvalaskuriin oli kertynyt likipitäen samat lukemat kuin kasikymppisellekin, mutta exif-tietojen mukaan 300:n suljin olisi napsunut ainoastaan 1900 kertaa. Eli suljin on oletettavasti vaihdettu jossain vaiheessa. Niin tai näin, runko on päällisin puolin uutta vastaavassa kunnossa. Uuteen runkoon tutustumisen jälkeen ensimmäinen toimenpide oli firmiksen päivitys 1.01:stä 1.10:iin, joka sisältää melkoisen määrän viilauksia mm. tarkennuksen toimintaan. Tästä huolimatta D80:ssä suosikkilasikseni nousseen Sigma 18-50mm F2.8:n tarkennus vetää n. 10cm taakse kolmesta metristä kuvatessa eli täydellä aukolla silmiin tarkennettaessa tuloksena on terävät korvat. Pikkuisen ärsyttävää, mutta onneksi D300:ssa on mahdollista hienosäätää tarkennusta 12:lle eri objektiiville. Nikonin omat objektiivit tarkentavat ”yllättäen” niin kuin pitääkin, hehe.

D300:n valikoiden määrä (olin D80:ssä tottunut käyttämään omia minimiin karsittuja valikoita) ja OK -nappulan erilainen sijoitus D80:een nähden aiheutti alkuun, ja oikeastaan satunnaisesti vieläkin, pientä tuskastumista. Muuten kamera istuu fyysisesti kookkaampana käteen todella hyvin ja tuntuu käytöltään loogiselta…eli siis Nikonilta 🙂

Uusi lasitavarakaan ei olisi pahitteeksi ja iänikuiselle toivelistalle, muutamia mainitakseni, merkataan mm. Sigmalta 50mm F1.4 ja 100-300mm F4 (sulkee pois muutaman Nikkorin) sekä Nikkorilta 14-24mm F2.8, 105mm F2.8 VR, 300mm F4 ja 80-200 F2.8 (tai 70-200 F2.8 VR I/II). Perussääntönä kaikille lasihankinnoille vastaisuudessa se, että kävisivät tarvittaessa myös FX -kennoiseen runkoon. Nykylaseistani yksikään ei täytä tätä kriteeriä, hehe.

2 thoughts on “Päivitystä kameralaukkuun”

  1. Saakin toivotella uuden kameran onnittelut takaisinpäin =)

    Varmasti hyvä valinta, ainakin dpreview:n testaajat ovat tykänneet. Yhteenvetosivun viimeinen lause kiteyttää hyvin: ”D300 raises the bar to a new high, and represents the state of the art despite strong competition from the likes of Canon, Sony and Olympus. There’s simply no better semi-professional digital SLR on the market.”

Kommentointi on suljettu.