Yhteenveto BJJ-vuodesta 2011

Summataanpa miten vuosi 2011 menikään BJJ -mielessä allekirjoittaneen osalta. Todettava on ettei kokonaisuutena kovinkaan kaksisesti, sillä vuosi piti hyvästä startista huolimatta sisällään melkoisen määrän laakereilla lepäämistä.

Helmikuussa vierailin BJJ Centerin Hopa Challenge-salikisoissa, jossa tuli tukkaan melkoisen laiskottelun ja makoilun seurauksena. Maaliskuussa olikin sitten jo kiinnitys ensimmäiseen arvokisamitaliin Joukkue SM2011-kisojen myötä, oman joukkueen selvittyä aina semifinaaliin asti. Haave arvokisamitalista kuivui kasaan tultuani diskatuksi ratkaisevassa ottelussa, jolloin ”käteen” jäi näkymätön pronssi (ei fyysisesti jaettu). Sapetus on vieläkin mahtava ajatellessani noita kisoja, lähinnä kovan työn tehneiden joukkuetoverien puolesta, mutta minkäs teet. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että diskauksen aiheuttanut liike oli reilu puoli vuotta myöhemmin sallittujen listalla. Pientä lohtua omiin töppäilyihin toi huhtikuun alussa GB Gymin salikisoissa napattu hopea, joka sittemmin osoittautuikin melkoisen kalliiksi. Nimittäin kyseisissä kisoissa vasen polvi koki kovia ja tuloksena oli em. hopeamitalin lisäksi 4 kuukauden treenitauko. Toipumisen aikana tuli missattua ainakin yhdet salikisat ja kauden päätavoite eli SM:t.

Tauon jälkeen tuntuma on ollut totaalisen kateissa, vaikkakin marraskuisessa Finnish Openissa tulikin oteltua ihan kohtuullinen 3,5 minuuttinen. Finnish Openin jälkeen ei sitten olekaan tullut juuri treenattua koko perheen jouduttua jonkin pitkäaikaisen flunssa/mykoplasma -pöpön riivaamaksi, joka ei vieläkään ole täysin hellittänyt otettaan. Tämän hetkistä oloa kuvaa parhaiten sanonta ”kuin Ingmannin tuorejuusto”, eli vetelähkö. Lajitreenien kokonaismäärä vuoden aikana jäi, pitkistä tauoista johtuen, varsin matalaksi eli vaivaiseen 65:een 1,5 tunnin settiin.