hibaby
tammi 282012
 
 28. tammikuuta 2012  Pokeri

Vihdoinkin valmista – tai no, pari ruuvia puuttuu.

Kyseessä on siis ruokapöydän päälle tuleva tabletop, joka tosin tulee perimään aikanaan nykyisen ruokapöydän jalat, kun itse pöytälevystä aika jättää. Halpaa rakentaminen ei ollut, sillä pelkät vanerit olivat yllättävän kalliit (päälle 100 euroa). Materiaalikustannukset pyörinevät melko tarkkaan 400 eurossa eli jos olisin moista myymässä (tai toiselle rakentamassa), niin pyyntihinta asettuisi työtunteineen noin tuhannen euron paikkeille. Toki myönnettävä on, että seuraavan pöydän/tabletopin kohdalla tekisin muutamat jutut hieman toisin laadusta kuitenkaan tinkimättä.

Niin, ja jo aikaisemmin mainitsemani painatus pelialustasta tippui valitettavasti viime metreillä kyydistä. En löytänyt helposti sellaista markiisikangasta, joka olisi kestänyt ”kuumapainatuksen” ja täyttänyt samalla kaikki muutkin asettamani ominaisuudet (jämäkkä, ei niin kangasmainen ulkonäkö ja helppohoitoinen eli likaa hylkivä). Nyt pöydässä on markiisikankaiden ”rolls”, jonka ainoa heikkous on lämpörajan asettuminen 120 asteeseen. Muut ominaisuudet ovatkin sitten jotain ihan muuta…sietääkin 33 euron metrihintaan. Säästöä tuli kuitenkin peruuntuneesta painatuksesta. Ja onpa tuossa paketissa kuitenkin tietynlainen ripaus tyylikkyyttä ilman painatusta IMHO. Tarkkasilmäisimmät huomannevat, että pöydässä on myös kappale suomalaista huippudesignia 40 vuoden takaa ns. mukitelineiden virkaa toimittavien Sarpaneva Steel -lasinalusten myötä.

Summasummarum: Ihan kiva ”harjoittelukappale”, mutta vielä paremminkin voi onnistua. Niin, ja tuossa suorakaiteessa on todellakin omat haasteensa 🙂

  2 Responses to “Pokeripöydän rakentelua osa II”

  1. Erinomainen pöytä siitä tulikin, ja tuossa on mukava lätkiä korttia. Vaikka ei aina voitakaan 😉

  2. Kankaan ”veden” kestokin on tullut jo testattua. Edellisen pelisession tuoksinnassa kippasin Sandels-tölkin pöydälle pötkölleen Jarnon todetessa; ”Jos joku muu olisi tuon tehnyt, niin olisi tullut nenu kipeäksi”, heheh. Kädet kävivät kuin kärpän pyytäjällä ja hommasta selvittiin säikähdyksellä. Kangas ei imaissut juominkia sisäänsä ollenkaan ja lähti pois kuin hanhen selästä. Tuli sijoitetulle rahalle vastinetta, sano.

Login