hibaby
syys 202006
 
 20. syyskuuta 2006  V-Strom

18tkm tuli täyteen varsin nopeasti ja maanantaina huolto tuli teetettyä jo hyväksi havaitussa JV-Motorsport Oy:ssä. Pyörä oli edellisen kerran huollossa melko tarkkaan kaksi kuukautta sitten ja on pelannut kuin junan vessa. Ainoa itse tehty ”huoltotoimenpide” on ollut ketjujen säätö oikealle kireydelle renkaan vaihdon jälkeen. Täytyy kyllä yhtyä erään V-Strom omistajan internetissä vitsinä heittämään kommenttiin, että Suzuki oikeastikin rapistuttaa kuskin huoltotaidot varmatoimisuudellaan. Vaan eipä passaa valittaa, heheh.

Huolto kustanti tällä kertaa 184€. Aivan putkeen kaikki ei sentään mennyt, sillä tulpat, jotka sovittiin edellisellä kerralla vaihdettavaksi 18tkm huollossa, jäivät vaihtamatta. Kävi nimittäin niin, että JV-Motorsportin tietokone, joka sisälsi asiakasrekisterin jne, oli muutamia päiviä aiemmin kilahtanut sillä seurauksella ettei pohjatietoja ollut lainkaan käytettävissä. Enpä sitten arvannut pyörää huoltoon jättäessä erikseen mainita tulppien vaihtotarpeesta. Muuten kaikki oli ok ja perinteiseen tyyliin pyörä oli pesty ennen takaisin luovutusta.

Kilometrejä tälle kesälle on kertynyt kaikkiaan 10tkm, joista 8tkm Suzukilla. Näin syksyllä tuskin kovinkaan suuria ajomääriä enää tulee, mutta onneksi vakuutus on ”auki” läpi vuoden, joten säiden salliessa voi vielä muutaman pidemmänkin lenkin heittää. Talvella on tarkoitus ruuvata pyörään kiinni kaatumaraudat ja ”pohjapanssari”, myös navigaattorin hankintaa tutkaillaan vakavalla mielellä…sen verran loistokapine tuo oli Norjan reissulla. Valinta kohdistunee näillä näkymin Garminin 26xx-, 27xx- tai 28xx-sarjaan, mutta tästä lisää sitten myöhemmin kun jotain oikeasti tapahtuukin.

  4 Responses to “Suzukille huoltoa ja talven suunnitelmia”

  1. Itse ajattelin tyytyä tuohon TomTom Go 710 vehkeeseen, sillä suurin osa käytöstä olis auton kanssa. Kyllä tuon tosin pyöräänkin virittänee 😉

  2. Tuon vedenpitävyys voi olla se ”issue”. En tiedä, että miten tuon mallin vedenpitävyyden kanssa mahtaa olla.

    Rider, joka ainakin pitää vettä, toimii myös autossakin, joten se saattaisi olla TomTomeista fiksuin valinta jos meinaa pyörässäkin joskus käyttää. Tosin Rider taitaa vieläkin olla aika buginen värkki noin yleisesti ottaen.

    Garminilta on tulossa uusi malli: Zymo, joka olisi myös etupäässä pyörään suunniteltu, mutta mikään ei estä autokäyttöäkään. Yksi järkivaihtoehto voisi olla myös Garminin Quest2, jota saa jo ihan kohtuu hinnalla myös.

  3. En tosiaan tuosta vedenpitävyydestä tiedä, mutta tarvii tietysti ottaa asiasta selvää ennenkuin hankinnan tekee. Ihan hyvä pointti. Harkitsen tosin edelleen sitä, että ostaisin vain softan kannettavaan kun meinaan siitä jossain vaiheessa värkätä jonkin sortin carputerin.

  4. ”Ikuisuusprojekti” tuokin 🙂

Login