Faster – elokuva MotoGP-maailmasta

Tällä viikolla makoillessani kuumeen kourissa sohvalla, päätin katsoa DVD-hyllyssäni jo jonkin aikaa olleen Faster-elokuvan.

Elokuva kertoo MotoGP-ympyröistä kausilla 2001-2002, eli ajasta jolloin Valentino Rossi voitti ensimmäiset maailmanmestaruutensa MotoGP-luokassa. Elokuva sisältää runsaasti menneiden aikojen suuruuksien kommentteja ja haastatteluja (mm. Mick Doohan, Kevin Schwantz, Eddie Lawson, Randy Mamola jne.). Erittäin mielenkiintoista katsottavaa todellakin.

Elokuvassa uhrataan jonkin verran aikaa myös Valentinon ja Biaggin huonoihin henkilökohtaisiin väleihin sekä kauden 2001 vastakkain asetteluun. Kilpakumppaneiden välit kärjistyivät jossain vaiheessa jopa pieneen nokkapokkaankin.

Sinällään mielenkiintoisina seikkoina elokuvasta voidaan mainita mm. McCoy:n kehittämä ajotyyli (luistossa ajaminen) sekä sykemittaus Valentinolta ja Biaggilta kisan aikana. Tulos puhuu puolestaan; Valentinon syke pyöri maksimissaan 125:n paikkeilla kun Biaggilta mitattiin jopa 170:n lukemia. Miten niin Biaggi on höyrypää? 🙂

Mikäli MotoGP-aihe kolahtaa niin suosittelen hankkimaan elokuvan käsiin jostain. Ehdottomasti katselemisen arvoinen pätkä.

2 thoughts on “Faster – elokuva MotoGP-maailmasta”

Kommentointi on suljettu.