Sinne ja takaisin Reloaded?

Viime kesänä reissukärpänen puraisi sen verran voimakkaasti, että ensi kesänäkin on reissuun kerta kaikkiaan päästävä.

Mielessä kävi alkuun, että josko sitä suuntaisi vaimon kanssa tulevana kesänä Grossglocknerin suuntaan, mutta erittäin alustavat suunnitelmat muuttuivat nopeasti asiaa tarkemmin pohtiessa.

Nimittäin olemme vaimoni kanssa keskustelleet iät ja ajat Norjaan reissaamisesta (autolla tosin) ja ottaessani viime kesänä poikien kanssa ”varaslähdön” vuonojen ihailuun, asia virisi uudestaan. Koska itselläni jäi viime kesän reissulla vielä paljon paikkoja kokematta ja vaimo ei ole kyseisessä maassa koskaan käynyt niin reissun kohteeksi oli helppo valita Norja.

Ensitöikseni hankin Genimapin Eurooppa tiekartaston (Suomalaisen Kirjakaupan tarjous, 15€) sekä Hallwagin Nord-Europa Skandinavien-karttakirjan (Akateemisen nettikauppa, kotiinkannettuna 16€) ja taitettavan tiekartan (Suomalainen Kirjakauppa, 11,50€). Taitettavan mallin kiinnitin samantien kodin työhuoneen seinälle kokonaisuuden hahmoittamiseksi. Kartta on jo tässä vaiheessa saanut muutamia nuppineuloja kohtiin, joissa olisi tarkoitus käydä. Kuitenkin varsinaisiin matkasuunnitelmiin päästään vasta kun poikamme hoitopaikka reissun ajaksi varmistuu. Lisäksi jännitämme, että saako Jarno toteutettua uhkauksensa pyörän hankkimisesta ensi kesäksi….jospa saataisiin miehestä matkaseuraa.

7 thoughts on “Sinne ja takaisin Reloaded?”

 1. Saa. Siitä ei keskustella ;-). Ainoa mistä voidaan keskustella on se, että minkälaisen …. Btw, Spacealien.net on vanha osoite 😉

 2. Nyt ei sitten hyväksytä lasten pienoismalleja mukaan, prkl!!! 🙂

  …ja hups, sormet naputtelivat vanhan osoitteen sen tarkemmin asiaa ajattelematta. Jotenkin alitajuntaan iskostunut tuo .net-osoite.

 3. Grossglocknerille suuntaamisesta tuli mieleen, mitä viimekesänä opin Saksasta: Se ei todellakaan ole vain läpikulkumaa, jollaisena sitä itse pitkään pidin. Maan historia on pitkä eikä sotavuodet kaikkea siellä tuhonneet. Olisihan se aika kliimaksi, kun ensin kurvailisi Saksaa ristiin rastiin (linnoja, puutarhoja, museoita, historiaa, maisemia ilmapiiriä maistellen) ja kun tämän kaiken jälkeen avautuisi näköpiiriin Alpit ja mitä mainioimmat mutkatiet. Vielä kun olisi mahdollista jatkaa Alppien toiselle puolelle Viinejä maistelemaan Gardajärven rannalle, messuille Milanoon ja MotoGP kisoihin vaikka Espanjaan…huoh…VOI POJAT! ?;^))

 4. Eihän tuokaan mahdoton ajatus ole, mutta voi olla hankalaa saada kaikille se 4 viikkoa lomaa samaan kohtaan. Ja sitten vielä selvitä hengistä kun yrittää puhua vaimolle 4 viikon ajoreissusta 😉

 5. Ei taitais kesälomarahat muutenkaan moiseen turneeseen riittää 🙁

  Alpeille ei pääse vielä tulevana kesänä mutta sitä seuraavanana kesänä reissu suuntautunee kyllä siihen suuntaan. Tosin Pohjois-Norjakin on vielä kokematta. Pitäis sinne Lofooteillekin päästä jossain vaiheessa.

 6. Lofootit voisi ympätä pohjois norjan turneeseen helpommin kuin etelän uusintareissuun 😉 Onko se sitten 2008, vai mennäänkö 2 reissua kesällä ;-).

 7. Lofootit pitää kyllä käydä jossain vaiheessa, mutta se pitää ottaa kyllä omana reissunaan sillä viikko (tai pari päivää yli) ei riitä millään jos siihen yrittää sotkea etelänkin mukaan. Lofootit vois ottaa suunnaksi vuonna 2008 tai 2009. Silloin voisi posotella Vaasaan, josta lautalla yli Umeåån jne.

  Pitäisi kyllä päästä tuonne Itävallan suuntaan myös ja sepä voisikin olla ensi kesän Norjan turneen jälkeen seuraava suunnittelun kohde. Hitsi, noita paikkoja missä pitäisi käydä on niiiiiiiiin paljon, heheh.

Kommentointi on suljettu.