Askel lähempänä reissua

Eilen poikien kanssa pidettiin jo perinteeksi muodostunut reissun ”suunnittelupalaveri”. Miitingin tuloksena saimme käytyä lävitse reissuehdotelmat ja päätettyä itse varsinaisen reitin. Kovinkaan hirveästi emme loppupeleissä ennalta tehtyä ehdotelmaa muuttaneet vaan ainoastaan loppuosa muokattiin uusiksi. Reitti suuntautuu Lofooteilta Luulajaan ja sieltä Tornioon, josta tullaan pikamarssia takaisin kotiin. Reitin pituus muodostuu, käytettävissä oleviin päiviin nähden, haasteelliseksi sillä matkaa tuli ajettavaksi kaikkiaan 5606km. Viimeiset viilaukset tehdään ajon aikana kun nähdään, että miten matka taittuu eli olemme varautuneet oikomaan tarpeen vaatiessa. En kuitenkaan hirveästi yllättyisi jos joutuisimme sittenkin skippaamaan Lofootit…mikä kyllä olisi sääli. Noh, tuo nähdään sitten ”tien päällä”.

Sinne ja takaisin Reloaded 2007:n virallinen reitti Haaparantaan asti.

Route66:ssa tehty reitti siirrettiin (naputeltiin käsin) Garminin Mapsourceen samantien. Mapsourcesta reitin voikin pudottaa suoraan Zumoon…ainakin teoriassa. Nimittäin homma kirjaimellisesti ”kusee”. Jostain kumman syystä Zumo herjaa reittiä liian pitkäksi (!??) ja alkaa n. puolesta välistä Norjaa kulkemaan linnuntietä pisteiden välillä (??). Kemiin päästyään, reitti pomppaa yhtäkkiä keskelle Norjaa, josta taas suoraan kotiin. Alkuun ajattelin, että kyseessä on joku hämärä Zumon feature, mutta siirrettäessä reitti takaisin Mapsourceen näyttää se yhtä erikoiselta kuin Zumon ruudullakin. Mikähän mättää? Jotain feelua on raportoitu muuallakin tuon Mapsourcen tuoreimman version kanssa…pitänee odotella vähän aikaa, jos vaikka tuohon tulisi jotain tolkkua Garminin suunnalta.

Näyttää homma etenevän nyt sitä rataa, että kun ottaa kaksi askelta eteen niin saa samantien ottaa yhden taakse. Nimittäin kotimaisematkin hautautuivat eilen, yhdessä ajohaaveiden kanssa, melkoiseen lumikinokseen.

3 thoughts on “Askel lähempänä reissua”

  1. Hyvältähän tuo teidän reitti näyttää!Aikalailla samalta ku mitä meillä. Meillä ei vaan nuo lofotootit taida olla reitillä. ihan ajanpuutteen takii. Tuo ajomatka päivää kohden on mun mielestä kyllä hiukan liikaa, jos teillä oli tarkotus 9:ssä päivässä ajella. Vois melkeinpä sanoa, että melkein puolet vähemmän ois realistisempi. En tosin tarkalleen pysty sanomaan kun en Norjassa ite oo käyny vielä, että mimmosia päivämatkoja siellä jaksaa ajella.

  2. Tiukkaa kyllä tekee, mutta meillä suurin osa ajasta menee varmasti tuolla Trondheimin ja Mo i Ranan välillä E6:n kiertämiseen. Jos näyttää siltä ettei aika riitä niin siirrytään E6:lle ja kurotaan aikaa siten kiinni. Hienoa olisi jos Lofootit saataisiin käytyä, mutta riski on olemassa….

    Jo ekana päivänä tulee ainakin sellaiset 600-700 kilsaa ja Torniosta pääsee hyvin, joskin puuduttavasti, yhtäsoittoa kotiin.

    Viime reissulla ajeltiin aika leppoisia päiviä…pisimmät vedot olivat karvan yli 500km (parina päivänä) ja muina 450km:n tai jopa alle 400km. Yksi asia on kyllä varma; puutuminen iskee jossain vaiheessa ja ajo maistuu puulta. Silloin on vaikea kilsoja niellä.

  3. Mun puolesta yksi vaihtoehto on myös reissun pidentäminen parillä päivällä jos tekee tiukkaa, en sitten tiedä miten Ola ja Sami pystyy vastaavaan ;-). Itse aion jokatapauksessa keskittää lomani siten, että tuota reissua seuraava viikko ainakin on vapaata. Tulee meinaan tarpeeseen 😉

Kommentointi on suljettu.