Hankintoja telttamajoituksen varalle

Eilen posti kuljetti perille viime viikolla Erätukusta tilaamani makuualustat. Viime kesän Norjan reissua varten olin hommannut jo yhden halvan itsestääntäyttyvän makuualustan, mutta tämän koko ja paino on sen verran suuri, että jotain pienempää tilan säästämiseksi on tehnyt mieli hankkia. Yksi lisäalusta on pitänyt hankkia jo jonkin aikaa matkustajaa eli vaimoa varten ja kun Erätukun edullinen tarjous osui silmiini, niin olihan se laitettava tilaus sisään.

Alustat ovat varsin keveitä ja taitavat yhdessä painaa sen verran mitä vanhalla alustalla on painoa. Plussaa on myös se, että nyt kaksi alustaa vie saman tilan, ellei jopa vähemmän, kuin tuo vanha. Kovin hanakkaasti uudet alustat eivät tuntuneet täyttyvän, joskin tästä mainittiin mukana seuranneissa ohjeissa. Ohjeiden mukaan alustat alkavat toimimaan paremmin 2-3 täyttö- ja tyhjennyskerran jälkeen. Pitääpä muistaa virittää alustat reissukäyttöön hyvissä ajoin ennen tarvetta.

2 thoughts on “Hankintoja telttamajoituksen varalle”

  1. Varmaan näppärät nuo täyttyvät makuualustat… Meillä oli viime kesän Ruotsiin ja Norjaan suuntautuneella autoreissulla mukana sellainen kahden hengen ilmapatja joka piti pumpata täyteen. Tosin se oli aika muhkean kokoinen täytenä mutta kun sen vetäisi tyhjäksi sellaisella sähkökäyttöisellä pumpulla (jolla myös pystyi tyhjentämään) niin se meni kyllä yllättävän pieneen tilaan. Noh… autoreissuilla nuo on kyllä käteviä, pyörän päällä saattaa, ainakin painon puolesta, olla hiukan hankalampi.

  2. Juu, paino on yksi tekijä ja toinen on fyysinen koko suhteessa käytettävissä olevaan tilaan. Kaikki ylimääräinen paino on periaatteessa pahasta ja luonnollisesti vaikuttaa pyörän käsittelyyn. Jos tavaraa ronttaa mukana niin paras vaihtoehto on, että mahtuisivat laukkuun eikä ulkopuolelle tarvitsi jättää varastettavaksi/ilmanvastukseksi mitään.

Kommentointi on suljettu.