Päivän Darwin Award motoristille…valitettavasti

Harvoin viitsin moottoripyörä.org:n foorumilla avautua, mutta tämän aamuisen kokemuksen jälkeen oli pakko avata sanainen arkkuni:

Tämän päivän Darwin Award kuuluu ehdottomasti tänään eräälle sinisellä kyykyllä, noin hieman ennen klo 7:ää, Turun moottoritietä Helsinkin päin matkanneelle motoristille.

Ajoimma itse kotilolla jonossa ohituskaistaa pitkin selvästi ripeämmin kuin oikeanpuoleinen kaista ja kiinnitin huomiota taustapeilin kautta takana (muutamien autojen päässä) ripeästi jonossa puikkelehtivaan siniseen kyykkyyn, jolla tuntui olevan jotain episodia toisen kotilokuskin kanssa (yleiset käsimerkit käytössä). Tuosta selvittyään tämä järjen jättiläinen puikkelehti hyvin ripeästi pienistä raoista edessäni olevan auton eteen ja päätti pudottaa vauhtiaan ohituskaistalla reippaan puoleisesti sillä seurauksella, että otti edessäni olleen Mazdan MPV tila-auton n. puolen metrin päähän takarenkaastaan. Huomiotavaa oli, että tämän auton edessä oli tyhjää about pari sataa metriä. Äkillisestä vauhdin pudotuksesta johtuen ajauduin itsekin aika liki tuota tila-autoa….parin metrin päähän. Pienen nuhjaamisen jälkeen sankari avaa kaasua kunnolla pujotellakseen motaria ruuhkassa eteenpäin.

Toivottavasti tämä taliaivo tajuaa mitä tuli tehtyä ja miettii, että kuinka turvallista on ensinnäkin pujotella moottoritiellä aamuruuhkassa erittäin ahtaisiin väleihin ja että mitä se aiheuttaa takana tulevassa liikenteessä. Toisekseen hän voi myös miettiä, että mitä vi**n järkeä on kostaa ”monta autoa sitten” tapahtunut ”mikä-lie-vääryys” motoristia kohtaan tiputtamalla vauhtia ohituskaistalla etenevien autojen edessä ja ”ruuhkauttamalla” sitä tahallaan (mitään muuta selitystä himmaamiselle en pysty keksimään). Lisäksi voi taas miettiä, että mitä vahinkoa tuo toiminta pujotteluineen aiheutti taas kerran jo ennestäänkin kyseenalaiselle motoristien maineelle? Syntyi taas monta totaalisen kypsynyttä autoilijaa motoristeja kohtaan…tämmöisellä on vain se ikävä vaikutus, että välinpitämättömyys kasvaa entisestään ja se on meiltä kaikilta pois.

Esitänpä sinulle sinisen kyykyn (FB-9**) omistaja toivomuksen, että ottaisit seuraavan kerran ajoon lähtiessäsi myös aivot mukaan, etkä unohtaisi niitä narikkaan, sillä liikenteessä on ihmisiä, jotka haluaisivat selvitä työmatkasta ehjinnahoin.

Tarkoitus ei ole kukkahattuilla, mutta jos itseäkin näin motoristina pisti tapaus sapettamaan sen verran, että vaivauduin tänne tapauksesta kirjoittamaan niin ehkä se antaa ajattelemisen aihetta. Typerällä toiminnallaan motoristi aiheutti paitsi itselleen niin myös monille muille tiellämatkaajille useita läheltäpiti-tilanteita. Aamuruuhkassa ajaminen on muutenkin persiistä ja sitten jos vaaratilanteita aiheuttaa syyttäsuotta ”lajitoveri” niin kirjoituskynnys ylittyy meikäläiselläkin.

Sanonpahan vielä kertaalleen: Järki mukaan siellä tienpäällä ettei tartteis kynttilöitä sytytellä, prkl!

Saapa nähdä millaista ”palautetta” kirjoitukseni tulee saamaan. Ollaanpa tapauksesta motoristipiireissä mitä mieltä tahansa niin jokatapauksessa usealla työpaikalla aamukahvipöydässä motoristit kirotaan jälleen kerran alimpaan helvettiin…..ja se ei ole hyvä juttu se.

One thought on “Päivän Darwin Award motoristille…valitettavasti”

  1. Luinkin tuon kirjoituksen moottoripyora.orgista… kummallista toimintaa, ei vissiin sattunut aivot kuskille mukaan tuona aamuna. Toivotaan vaan että on sattunut lukenut sun kirjoituksen ja tajunnut tekonsa, jospa se sitten hiukan rauhoittaisi.

Kommentointi on suljettu.