Saaristokierros ja PMR:ien testausta

Lauantaina kävimme poikain kanssa hieman ajelemassa Turun saaristossa ja samalla testasimme taas PMR:ien toimintaa koko porukalla. Sami oli saanut asennettua omaan kypäräänsä tarvittavat varusteet, joten yhteydenpito hänenkin kanssaan ajon aikana onnistuisi.

Reittimme suuntautui Espoosta Kiskon ja Paimion kautta Houtskariin, josta puolestaan Fiskarin kautta takaisin Lohjan suuntaan. Sää oli koko päivän mitä mainioin auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta, joskin tuuli oli yllättävänkin viileää. Kotimatkalla taivaalle oli ilmaantunut muutama uhkaava pilvi ja Paimiossa laitoimme Jarnon kanssa varmuuden vuoksi sadeasut päälle, sillä Helsingin suunnalla pilvet näyttivät antavan melkoisesti vettä. Tosin onnistuimme kiertämään sadealueen rannikon kautta ja kotiin päästiin kirjaimellisesti kuivin nahoin. Nimittäin testasin tällä ajelulla uutukaista nahka-asuani, joka osoittautui tällä kertaa käytännössä hieman heppoisaksi varusteeksi auringonpaisteesta huolimatta ja välillä meinasi tulla iso vilu. Kotimatkalla päälle pukemani sadeasu blokkasi tuulta sen verran ettei kevätillan viileys päässyt puremaan pahemmin. Jokatapauksessa voin olla ostokseeni varsin tyytyväinen.

Ensimmainen kahvitauko Paimiossa Pojat potretissa lautalla, Sami oikealla ja Jarno vasemmalla Ensimmainen lautta oli yllattavankin taynna, silla olihan jo lauantai …jatkoa edelliseen ahtauskuvaan Maisemaa lautalta Lisaa maisemaa lautalta Nakymia Korppoon lauttarannasta, 1h 10min seuraavan lautan lahtoon… Sami Korppoon lauttarannan kahvilassa nauttimassa auringon paisteesta Maisemia lautalta Houtskarin suuntaan Perilla Houtskarissa nautittiin hyvat kahvit auringon paisteesta ja maisemista nautiskellen Maisemaa Houtskarista Tyokoneet rivissa

PMR:t toimivat alkukankeuden jälkeen vähintäänkin tyydyttävästi. Alkuun ihmettelimme Jarnon linjan jatkuvaa auki jäämistä ja tämän jälkeen mikrofonin kuolemaa. Syyksi paljastui kypäräsetin mikrofonin liittimen irtoaminen. Uudelleen kiinnityksen jälkeen systeemit toimivat lähes moitteettomasti. Moottoritievauhdit aiheuttivat välillä linjan aukijäämisiä Jarnon puolelta, mikä pitää laittaa pääsääntöisesti katteettomuudesta aiheutuvien kovempien suhinoiden ja ilmavirtojen piikkiin. Akut kestivät koko päivän (n.14 tuntia) keskustelut moitteetta, joten eiköhän näillä eväillä uskalla Norjaan lähteä.

Kilometrejä kertyi päivän aikana itselleni kaikkiaan karvan yli 580km ja kotiin palattiin illan jo hämärryttyä eli joskus 22.30:n kieppeillä. Mukava reissu loistavassa säässä, tattista vaan poijjaat!!!