Rautaa ja kostyymia

Sään ollessa tänään mitä mainioin, oli mukava piipahtaa mp-liikkeissä metsästämässä uutta ajoasua. Ensitöikseni käväisin Espoon RM-Heinolla, jossa tilasin VFR:ään SW-Motechin pikalukolliset laukkuraudat (V35:lle käypäset) ja tutkailin tarkemmin Rukan Marco -takkia (429€). Kyllä se vain valitettavasti on niin, että mikäli valintani Rukkaan kääntyy, on muuten sopivan kokoiseen (koko 52) takkiin tilattava muutostöinä pidemmät hihat ja näiden kiristys myös kyynärvarteen. Jostain käsittämättömästä syystä takissa ei ole kiritys kuin olkavarressa ja se ainakin omalla kohdallani tarkoittaa sitä, että kyynärpään suoja seikkailee kaikkialla muualla kuin oikeassa paikassa. Mikäli tuon hihan kiristyksen haluaa ”vakiona” niin tällöin takki-malliksi pitäisi valita Armadillo, joka painii taas aivan eri kastissa lompakkoni kanssa.

MP08-messuilla mieleeni jäi myös Kushitanin ja MP-asun tuotteet. Käytännössä Kushitani on poissuljettu hintansa (koko asu 1000€) vuoksi, harmi sinällään sillä takki tuntui päällä aivan loistavalta. Myös MP-asun Mirage (359€) tuntui päällä yllättävän hyvältä hintaisekseen, joten poikkesin Allrightiin tekemään uusintasovituksen. Muistikuvat eivät pettäneet ja takki tuntuikin varsin mukavalle. Takkia kaupataan tällä hetkellä 549€:n pakettina Rider -housujen kanssa (norm. yht. 628€), joihin olisin ehkäpä toivonut paria senttiä lisää pituutta.

Oikeastaan ainoat asiat mitkä Miragessa ja Rider-housuissa tökkii on epäilys puvun vedenpitävyydestä pitkässä juoksussa ja epäilys Vertex -kalvon hengittävyydestä. MP-asun puvulla on 2 vuoden takuu, mutta Rukassa takuu on 5 vuotta ja on varustettu Gore-Texillä. Rukalle selkeänä miinuksena, että maksaa muutostöineen ”satasia” enemmän vaikka huomioitaisiin TFMK:n jäsenedutkin, toisaalta taas tilattaessa värikoodi 940 eli huomiokeltainen, ei erillistä turvaliiviä tarvitsisi enää käyttää. Tässäpä pähkinää purtavaksi…

2 thoughts on “Rautaa ja kostyymia”

 1. Juu, noita kysymyksiä olen tässä koittanut kovasti pohtia. Kieltämättä Rukan 5 vuoden takuu ja toimiva asiakaspalvelu painaa vaakakupissa melko paljon.

  Tällä kertaa on koko paketti hankittava koska molemmat päästävät tällä hetkellä vettä läpi…siis takki ja housut. Toisaalta jos päädyn Rukkaan niin tässä on sekin hyvä ominaisuus, että sekä takissa että housuissa on täyspitkä vetoketju yhteen liittämistä varten.

  BTW….Tuo Louisin tarjous koskee vain naisten malleja, harmi sinällään sillä hinta ei olisi paha. Olisi tuolla Jerez:kin tarjouksessa 249€:n hintaan, mutta kärsinee samasta ongelmasta muiden Rukka-takkien kanssa, eli sopiva koko on päälläni on hihoista lyhyt (meikäläisen oranki-kädet nääs).

 2. Pitäisi ehkä pitää tämä nyt taas omana mielipiteenä, mutta kysäiseppä iteltäsi sellainen kysymys, että haluatko ostaa uuden ajoasun taas muutaman vuodenpäästä, vaiko haluatko ajoasun, josta ei tarvitse huolta kantaa seuraavan 5 – 10 vuoden aikana? Ja paino sanoilla ei tarvitse kantaa huolta!

  Jos sinulla on pienikin epäilys asun toimivuudesta jo ennen kuin asu on hankittu, niin jätä hankkimatta. Asia kalvaa kuitenkin mieltä, kun ei tiedä milloin se taas pissii läpi, tms.

  Kalliitahan nuo Rukkat ja muut ovat, mutta kun on hankittu, niin harvemmin enää kaduttaa. Ja tuollainen tuli mieleen, että onkohan välttämätöntä osaa koko paketti kerralla?

  Lousilla muuten näytti olevan tarjouksessa Rukka Allroud takki 499,-

Kommentointi on suljettu.