Zumon takuukeikka ja linkuston välystä

Zumon mp-telineen liittimien kumisuojus alkoi, kesän korvalla osoittamaan hajoamisen merkkejä. Ilmeisesti auringon valon vaikutuksesta kumisuojuksen ”nivel” haurastui ja meni lopulta kokonaan poikki (niin kuin monella muullakin Zumon käyttäjällä). Onneksi tipahteleva suojus löytyi magneettinsa ansiosta milloin mistäkin ruuvista roikkumasta eikä kadonnut tien päälle. Laitteessa on 24kk:n takuu, joten vanha postissa Navcorille ja uusi niin ikään postitse tilalle. Nyt uusi on paikoillaan ja saapi nähdä, että onko kumiseokseen tehty muutoksia, jotka lisäisivät auringon valon kestoa. Aika näyttää.

Enpä olekaan muistanut mainita, että ennen Pärnun reissua purin vifferin swingin linkuston pienen välyksen vuoksi. Swingi itsessään on timmissä kunnossa, mutta linkun alimmassa laakerointipisteessä on selvästi havaittavaa välystä takapyörää pystysuunnassa temmottaessa. Ei sinällään mitenkään yllättävää, sillä yllättävän nopeasti tuntuu ko. paikka löystyvän pyörässä kuin pyörässä, joissain on jopa uutena välystä melkoisesti esim. jammun FJR. Avasin tuon nähdäkseni neulalaakereiden kunnon ja rasvaustilanteen. Laakerit olivat kohtuullisessa rasvassa (tuskin olivat alkuperäiset, eli joku huolto on osannut hommansa) eikä ruosteesta ollut tietoakaan. Laitoin laakereihin uudet rasvat ja niputin linkun takaisin sellaisenaan. Pitää seurailla välyksen kehittymistä ja jos tilanne pahenee niin talvella laakerit menevät uusittavien listalle. Käytännössä homma etenee tuossa tapauksessa siten, että irroitan linkuston ja kiikutan paikkaan jossa on prässi käytössä. Kotikonstein ja meikäläisen käytettävissä olevin työkaluin ei noita laakeripesiä kannata alkaa irti paukuttelemaan.