Norja 25.7. – 4.8.2008

7. Päivä: Geiranger – Trollstigen – Trollveggen – Dombås – Åsen (453km)


Aamulla on herättyämme, ja pakattuamme pyörän, päätämme käydä kahvilla mökkialueen respassa. Suomalaisneitokainenkin on jälleen vuorossa ja jutustelemme pitkän tovin. Hän on Geirangerissa kesätöissä jo seitsemättä kertaa, joten yhtä jos sun toistakin on ehtinyt tapahtumaan. Keskustelun aiheet poukkoilevat paitsi tietty edellisen päivän kolarissa niin myöskin muissa liikenneasioissa. Samalla selviää, että alueella on todella runsaasti kesätyöläisiä aina Italiaa ja entisiä itäblokin maita myöten. Saksalaiset turistit eivät saa suuria kehuja, mutta japanilaisten kanssa tilanne on toinen, näiden jopa opetellessa paikallista kieltä…mikä tietty aiheuttaa omat koomiset tilanteensa silloin kun ”kesähessu” ei hallitse sanaakaan Norjaa.

Nautittuamme kahvimme ja siivottuamme mökkimme, lähdemme liikkeelle hieman haikein tunnelmin. Suurimmat ja hienoimmat näköalat alkavat olemaan takanapäin ja edessä on Trollstigenin jälkeen melko puuduttava ajo pohjoiseen. Pysähdymme hetkeksi alas kylään, tarkistaaksemme jäähdytysnesteen saatavuuden, ei onnea sillä saralla ja jatkamme kohti Trollstigeniä.

Ylitettyämme vuono lautalla Eidsdalista Lingeen ja ajettuamme tovin, saavumme Trollstigenin yläpuoliselle näköalapaikalle. Koen yllätyksen, sillä aluetta on viime visiitin jälkeen rukattu melkoisesti ja on vielä tälläkin hetkellä melkoisen myllerryksen keskellä. Alueelle rakennetaan lisää turistirysiä ja puolet näköalapaikoista on suljettu remontin vuoksi. Aluella on sen verran meteliä ja populaa, että emme viihdyä paikalla kovinkaan pitkään ja jatkamme alas aina Åndalsnesiin saakka, jossa pysähdymme itselleni tutulle Shellille (se kuuluisa ”all sausages”-paikka).

Nautimme Shellillä reissun parhaan Luna-menyn aamupalaksi ja ostan litran jäähdytysnestepullon. Saan uppoamaan paisariin liki puoli litraa ja tällöinkin neste on vain alamerkkiin asti koneen ollessa vielä lämmin. Saas nähdä, että tulevat ulos jossain vaiheessa. Aamupalan ja pyörän rukkaamisen jälkeen suuntaamme kulkumme Trollveggeniä kohden. Trollveggen on euroopan korkein pystysuora seinämä ja varsin vaikuttava näky. Ihastelemme tätä aikamme ja jatkamme matkaa tietä E136 Dombåsia kohti.

Dombåsista käännymme E6:lle Trondheimin suuntaan. Melko pian Dombåsin jälkeen taivaalle kasautuu melkoisesti pilviä ja taivaanranta alkaa näyttämään huolestuttavan tummalta. Jossain vaiheessa ylittäessämme tunturia, vastaan lappaa motoristeja sadeasut päällä. Taivas synkkenee entisestään ja päätämme itsekin sonnustautua sadeasuun seuraavan tunturihotellin pihamaalla. Asuun pukeutuminen osoittautui melko turhaksi, vaikka vettä jonkin verran ripsottelikin. Rankkasadealueet olivat ehtineet jo ohittamaan tien ja jatkoivat salamointiaan tien oikealla puolella. Seuraavalla tankkaustauolla luovumme ilomielin sadeasuista, sillä aurinko on jälleen kaivautunut esiin, sään näyttäessä oikein mukavalta.

Hieman ennen Trondheimia bongaamme tieviitat suurelle automarket- ja ostoskeskusalueelle. Kameran muistikortti on edelleenkin ostamatta ja vanha ääriään myöten täynnä. Reissua on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä eikä yhtään kuvaa raaskisi enää poistaa, joten kortti on pakko saada. Käännymme ostoshelvetin pihaan ja silmiimme osuu Clas Ohlsonin kyltti. Sinne siis…bingo! Saamme ostettua kortin (1Gb CF-kortti 169NOK) ko. liikkeestä ja kuvaaminen voi jatkua.

Pätkässä ei oikeastaan muuta kerrottavaa olekaan ja jatkamme matkaa Trondheimin yläpuolella sijaitsevaan Åseniin asti. Åsenista löydämme NAF:n Gullberget -nimisen camping-alueen, josta otamme suihkullisen mökin 620NOK:n hintaan. Asettauduttuamme taloksi, poikkeamme Åsenin Coop Prix:ssä ostoksilla aamua varten. Iltapalan ja kaupasta ostamiemme Guinnessien jälkeen laitamme tyytyväisenä nenät pitkin tyynyä. Kaikki tärkeimmät reissulle asetetut tavoitteet ja nähtävyydet on tässä vaiheessa koettu loistavassa säässä, joten kaikki tulevat kokemukset ovat vain pelkkää plussaa. Huomenna jos pääsisi aina Fauskeen asti niin olisimme Lofooteilla jo tätä seuraavana päivänä.

« Edellinen päiväSeuraava päivä »

Vastaa

Mun hiekkalaatikko!

Login