Reissu ja 5844km takanapäin

Reilu viikko sitten ponkaisimme vaimon kanssa tien päälle ja suuntasimme kulkumme Norjaan ns. hittipaikoille. 11 vuorokauden aikana tuli koluttua mm. Lysebotn, Geiranger, Dalsnibba, Juvasshytta, Trollstigen ja jopa Lofootitkin. Reissuun mahtui huisa määrä ikimuistoisia asioita, joista päälimmäisinä koko reissun kestänyt auringonpaiste, pääsääntöisesti pilvettömältä taivaalta, ja Dalsnibballa Nato-hävittäjien suorittama yli-/ohilento vuonoa pitkin.

Ikäviäkin asioita tapahtui; vain muutama sata metriä Dalsnibbalta Geirangeriin päin saimme todistaa erittäin vakavan, kuolemaan johtaneen, moottoripyöräonnettomuuden jälkiä. Norjalainen Blackbird oli törmännyt saksalaisen turistin ohjastamaan tila-autoon vastaantulevalla kaistalla tuhoisin seurauksin. Niin ja kävipä tuo omakin vahvero pötköllään, tosin vain paikoiltaan tien penkan pettämisen jälkimainingeissa, mutta siitä ja kaikesta muustakin sitten tarkemman reissuraportin yhteydessä.

2 thoughts on “Reissu ja 5844km takanapäin”

  1. Sun pitää antaa kamera jatkossakin Miialle…upeita kuvia!

    Taisivat pitää aika hyvää metakkaa nuo Hornetit, jos noin läheltä päästivät tulemaan. Onneksi oli teillä tuossakin kameravalmiina!

  2. Tuli kieltämättä kiirus kun kääntyvätkin vuonoa kohden. Seurattiin nimittäin noiden lähestymistä jo hieman pidempään ja luultiin, että menevät ohitse.

    Kiire tuli osittain sekin vuoksi, että nuo lensivät vuonoon pikkaisen ennen Djupvasshyttania (se kahvila/hotelli missä käytiin silloin aikaisemmalla reissulla) ja se on huippuun nähden pimennossa. Ensimmäinen hävittäjä oli ”sylissä” vähän yllättäen ja todella lähellä näköalapaikkaa kun taittoi kuvassa olevan lailla selkä edellä Geirangerin ylle. Harmittavasti myöhästyin enkä saanut siitä yhtään kuvaa, toista osasinkin jo vähän odotella saapuvaksi. Ensimmäisen kuvan sain napattua kun tulee esiin ”vuoren” takaa (tulee toki sekin vielä reissurappariin).

    Tilanne oli päällä ja ohitse todella nopeasti, joten sinällään ihme, että onnistuin sohaisemalla saamaan kaksi kuvaa hävittäjästä…liikkuivat aika vauhdikkaasti 🙂 Järkkärillä olisi saanut ikuistettua molemmat (kuvanottotahti vähän toinen), mutta vanha IXUS miettii kuvan oton jälkeen tuskastuttavan pitkään eikä sen näytöltä pysty yhtään sanomaan, että ”osuuko” edes sinnepäin, hehe.

    Mahtoi muuten Djupvasshyttanilla posliinit astiakaapeissa kilistä 😀

Kommentointi on suljettu.