Norja 29.7. – 6.8.2006

8. Päivä: Sillerud – Karlstad – Södertälje


Illalla päätimme, että tänä aamuna nukkuisimme univelkojamme pois ja nousimme ylös tavanomaista myöhemmin. Mökki olisi luovutettava puoleenpäivään mennessä, joten minkäänlaista kiirettä ei ollut. Lisäksi päivän ajot muodostuisivat yksitoikkoisesta suoran valtatien jurnuttamisesta, joten kilometrejäkin tulisi kerättyä suhteellisen vaivattomasti.

Sillerudin mokki lahtoaamuna Sillerudin mokki, lahtovalmistelut kaynnissa

Lähdettyämme liikkeelle pidimme Karlstadissa ensimmäisen tauon ja kävimme McDonaldsissa nauttimassa lounaan. Itse en ymmärtänyt myyjän kysymyksistä puoliakaan, mutta oletin tämän kysyvän samat asiat kuin suomessakin ja murahtelin jotain takaisin päin. Oletukseni osuivat oikeaan ja sain ongelmitta evästä tarjottimelle. Sami sen sijaan aiheutti tiskin takana hämminkiä tarjoamalla maksuvälineenä vanhoja käytöstä poistettuja kolikoita, joita Sami oli löytänyt kotoaan edellisten reissujen jäämistöistä. Oppia ikä kaikki taas, mistäpä suomipoika olisi voinut tietää, että ruotsalaiset ovat menneet leipomaan osan kolikoistaan uusiksi. Voisi tuo Ruotsikin siirtyä euron käyttöön niin loppuisi moinen säätäminen rahan kanssa.

Sami oli asettanut GPS:äänsä määränpääksi Södertäljessä sijaitsevan leirintäalueen, jossa olisi tarkoitus yöpyä. Siirtyminen seuraavana aamuna Tukholmaan, ja aamulaivaan, onnistuisi hyvin pienellä alle 50km:n ajolla. Päästyämme kyseisen leirintäalueen luokse koimme ikävän yllätyksen: alue oli mallia privaatti ja mökeistä ei ollut tietoakaan. Jouduimme siis aloittamaan uuden leirintäalueen etsinnän. Pitkän tovin ympäri Södertäljeä seikkailtuamme, antauduimme ja marssimme Scandic-hotelliin tiedustelemaan hintoja. Kolmen hengen huone kustantaisi hieman yli 1000SEK, joten kyselimme respan työntekijältä tietoja Södertäljen seudun leirintäalueista (alkoi nimittäin olemaan ruotsin kruunut kortilla tässä vaiheessa). Kyseinen henkilö oli erittäin ystävällinen ja todella avulias, hän antoi meille kartan ja neuvoi reitin seudun ainoalle varteenotettavalle leirintäalueelle, jossa saattaisi olla tarvitsemaamme majoitusta tarjolla. Käynti kyseisessä paikassa osoittautui kuitenkin vesiperäksi. Onneksi olin kuitenkin matkalla laittanut merkille viihtyisän näköisen matkustajakodin, johon sitten loppujen lopuksi päädyimmekin. Kyseinen matkustajakoti oli oikeastikin viihtyisä ja erittäin siisti. Paikka oli varta vasten tämän tyyppiseen majoitukseen rakennettu ja oli varustettu jopa ravintolalla, jossa illan päätteeksi kävimmekin nauttimassa yhdet tuopilliset.

Ihan halvaksi paikkaa ei voinut kutsua, vaikka saimmekin jonkin sortin alennuksen minulle hämäräksi jääneestä syystä, ja yöpyminen maksoi muistaakseni noin 250SEK:n luokkaa per lärvi. Hintaan vaikutti myös se, että aikaisen lähdön vuoksi emme voineet siivota omaa huonettamme, kuten olisi pitänyt (olisimme rymistelyllämme herättäneet koko talon), ja jouduimme jättämään sen henkilökunnan tehtäväksi. Lisäksi loppusumman sisältyi myös pieni korvaus käytetyistä liinavaatteista.

Yhteenvetona päivän ajoista voidaan todeta, että olipahan tylsä pätkä kerta kaikkiaan. Toiseen suuntaan ajaessa tämä menisi varmasti kun tietäisi mitä olisi odotettavissa Norjan puolella, mutta näin päin ajettaessa kyse oli lähinnä pakkopullasta.

Päivän ajomäärä 393km ja kokonaisuutena reissua on taitettu tässä vaiheessa yhteensä 3371km:n edestä.

« Edellinen päiväSeuraava päivä »

Vastaa

Mun hiekkalaatikko!

Login