Norja 6.7. – 13.7.2007

8. Päivä: Nuttuperä – Lohja


Heräämme aamulla hyvissä ajoin ja pääsemme jatkamaan matkaamme raikkaan aamukasteen saattelemina. Teillä on vain vähäistä liikennettä, joten matka joutuu aamuauringon paistaessa nopeasti aina Viitasaarelle saakka, jossa tankkaamme pyörät ja nautimme aamiaista.

Tauko Viitasaarella Maisemaa Viitasaaren ABC:n pihasta

Sää on mitä parhain, joten seuraavan kerran pysähdymme Jyväskylän jälkeen Vaajakosken ABC:llä ja samalla suihkautan viimeiset tipat Motulin 400ml:n öljypurkista ketjuille. Ketjut ovat liki tiensä päässä. Jumissa olevien lenkkien määrä on kasvanut entisestään ja tuoreen öljyn alta paistaa selvästi ruosteen puna. Reissua varten ostamani öljypurkki tyhjentyi siis jo ennen reissun päätöstä, mutta suurta vahinkoa tuosta ei enää tule, sillä johan sitä oltiin melkein kotona.

Lahden Renkomäen ABC:llä pidämme hieman pidemmän tauon. Ostoskompleksissa poikkeamme lahjatavarakauppaan ja matkaani tarttuu mönkijä-lelu poikaa varten, sillä pehmolelu ja vaatteet tuliaisina eivät kovin pitkällistä riemua nostattaisi. Pois lähtiessämme saamme muutaman pisaran niskamme. Sade kuitenkin loppuu onneksemme yhtä pian kuin alkoikin. Pysähdymme viimeisen kerran Leppävaarassa Vallikallion Shellillä. Nappaamme pikaisesti yhteispotretin ja kiiruhdamme takaisin tienpäälle ajamaan pois viimeiset pakolliset kilometrit.

Kamppeet nippuun ja viimeinen rypistys kotiin voi alkaa

Sami erkanee porukasta Tuomarilan liittymässä ja lapasen noston jälkeen kaasutamme Jarnon kanssa kohti Lohjaa. Lohjalle päästyämme pysähdyn Jarnon pihapiirissä sen verran, että otan lainassa olleen PMR:n ja tavaraverkon matkaani…en jää turisemaan sen pitemmäksi aikaa, sillä haluan perheeni luo mahdollisimman pikaisesti. Päätän vielä kuitenkin tankata tankin täyteen kotimatkalle osuvalla kylmäasemalla, saadakseni myöhemmin laskettua reissun kokonaiskulutuksen. Peruutettuani pyörän talliin, kirjaan 4296,5 kilometriä ajetuksi melko tarkkaan tasan viikon aikana…kaksi tuntia jäi vajaaksi.

Olipa taas mukava palata kotiin ja kuten arvata saattaa; mönkijä oli 2,5-vuotiaan mielestä selvästi paras tuliainen.

« Edellinen päiväTakaisin alkuun »

One thought on “Norja 6.7. – 13.7.2007”

Vastaa

Mun hiekkalaatikko!

Login